27 художници от ЕС илюстрират силата на гласуването

Тео Георгиев (България) за Fine Acts

Докато доглеждаме жестокия полуфинал между Jannik Sinner и Carlos Alcaraz и се стягаме за мазните хитачки на Meчока (Mr. V) в Soda под Моста на влюбените, няма как да не се сетим, че другата седмица всичко ще е различно.

Не сме забравили и международната изложба Излез и гласувай отпреди месец, посветена на предстоящите тази вропейски (а у нас и парламентарни) избори. В нея участват 27 илюстратори, по един от всяка държава-членка на ЕС, които създадават специална колекция плакати с цел насърчаване на гражданите да гласуват и да илюстрират неговата сила. 

Cathal Duane (Ирландия) за Fine Acts

Инициативата е част от мащабна кампания на глобално творческо студио за социално въздействие Fine Acts. Всички произведения са публикувани под специфичен отворен лиценз тук, така че активисти и неправителствени организации да могат да ги използват некомерсиално, за да окуражат гласуването в своите общности.

Дали ще успеем да мобилизираме повече хора не е ясно, но всичко си зависи от нас самите. Бъдещето на Европа е в нашите ръце и това не са празни приказки (да се надяваме).

Mattia Riami (Италия) за Fine Acts
Ada Zieli+Дska (Полша) за Fine Acts
Pepe Serra (Испания) за Fine Acts
Anne van den Boogaard (Нидерландия) for Fine Acts