СЕЛЕКЦИЯ: Малки масички против депресия

Неделно, без много мислене, разиграваме два сценария за борба с тежки екзистенциални мисли, провокирани от лошото време и натрапчивото желанието за безсмислени харчове за облагородяване на интериора.

Сценарий 1: Будите се в неделя сутрин с махмурлук, лошо настроение и генерално отчаяние и искате да изпиете едно тонизиращо кафе с новия брой на любимо списание, книга на Christopher Hitchens или атлас на брутализма, но нямате подходящ спътник за елегантното кресло в хола. Сутрешният кофеин е занимание самотно, затова се обзавеждате с аскетичната маса за кафе Vulcano (800 лева) – красавица със сурова красота от огъната стомана с медно покритие и плот от камък, която напомня за преходността на живота и величието на околна природа.

Сценарий 2: Будите се в неделя следобед без махмурлук, но в много лошо настроение и с ясното съзнание, че чакате приятели за коктейли и една-две серии на комедиен или шпионски сериал на немски като Берлински Вавивлон или Дойчланд 83. Едва ли живеете в апартамент или къща със собствен обособен бар (ако все пак е така – честито!), затова може да си спестите непрекъснатото сновене между кухнята и и хола/терасата с масата за сервиране Barfly Nature (720 лева) – практичният супермодел с рамка от неръждаема стомана с никелово покритие и плот от закалено стъкло, който разполага с три държача за бутилки и предостъчно място за всичко необходимо за коктейл ентусиасти и любители на чисти напитки. 

Шегата настрана, ако имате проблем с депресията и мрачни мисли, обърнете се моментално към своя личен лекар или дипломиран специалист. Ако нямате, инвестирайте спокойно в малко непреходна красота за дома.