Неделна еротика: Waste на Rhye и Ry X

Сърцераздирателната меланхолия на Rhye придобива малко по-различни измерения във видеото към Waste откриващото парче от последния албум на американеца Mike Milosh, но в ремикс на австралийския музикант и продуцент Ry Cuming. Подобно на предишните клипове на Rhye като брилянтния любовен за Song for You, и този е измислен и режисиран от приятелката на изпълнителя Geneviève Medow Jenkins, но не може да бъде по-различен в своето изследване на връзката между личното и публичното пространство и как можем да се освободим във всяко едно от тях.

Звучи като начална форма на ексхибиционизъм, но всъщност става въпрос за приятно и много носталгично афтърпарти с дузина танцуващи и много освободени хора, които могат да се чувстват добре опиянени и на двете места. Първоначално, за нашите герои е по-лесно да се чувстват напълно освободени и без задръжки единствено в своя дом, но всичко е двуизмерно, като стара картина, споделя Jenkins и допълва как по-трансформиращото и интимно преживяване всъщност е да откриеш свобода в тълпа. Именно на дансинга можеш да откриеш многопластовата (и ранима) човешка същност такава, каквато е.

Дали танците по клубове за електронна музика могат да ни сближат като хора и да стимулират проявите на забравената човечност подлежи на въпрос, но резултатът във видеоклипа е повече от убедителен: