Домашен кич

Колегите от съседния офис ни изумиха с решението да преобразят малката си стая в бледо копие на Бора Бора по най-добрия и евтин начин – чрез позабравените от социализма и оцелели с помощта на туристическите агенции фото-тапети. Може би помните имитациите на тухли в кухнята или пейзажите в хола отпреди две десетилетия. През годините интериорните дизайнери ги замениха с всевъзможни лепенки и стилизирани картинки, които обаче са далеч от въздействието на оригинала.

Преди да сме се уморили много от домашния минимълизъм и стерилността на IKEA, ще пробваме да преобразим някоя стена с фото-тапет като един от тези тук. Ще ви обвинят в кич ако последвате примера ни, но според нас фото-тапетите са много ироничен поглед назад и забавен акцент на стената. Освен това винаги може да отпечатате свой собствен с Lara Stone например.

Ателие/Гаражстар самолет с витло, който напомня за исторически марки облекло и зората на масовите въздушни превози. Може да го поръчате в избран от ваш размер, иначе 368 х 254 см струва 116 лева. Доставката е безплатна.

Хол на ергенски апартаментхубав мотоциклет върху цялата стена. Върви идеално с голям телевизор, сериозно количество кутийки с бира в хладилника, бял тишърт, ботуши, джинси. Както си трябва. 368 х 254 см – 108 лева.

Стената зад бюрото в офисасамолет, защото изглежда заплашително, особено ако го поръчате в голям размер. 368 х 254 см – 120 лв.

Холът вкъщи – накъде без огромен тропически плаж, фин пясък, лагуни, палми и спомени за Honey Ryder в първия Bond – Dr. No. 368 х 254 см – 85 лева. И да не забравяме – само по един фото-тапет в дома и само с подходящото чувство за хумор. Ако имате по-добри предложения, в коментарите.