Джентълменски парад в София тази неделя

Разчитайте на добре облечените изтънчени джентълмени да се организират в дарителска кампания и да поведат парада срещу рака на простатата и самоубийството при мъжете за седма поредна година. The Distinguished Gentleman’s Ride е международно благотворително събитие, което достига до 650 града в 95 държави и обединява над 120 хиляди мъже и жени от цял свят не само с ръмженето на класически и ретро мотоциклети и костюми от туид, но и с простичкото послание да помогнем на мъжете около нас да не умират прекалено млади.

Статистиката е прекалено стряскаща, за да не се действа моментално. Всяка година близо един милион мъже умират от рак на простата или се самоубиват. Освен набиране на средства за борба с рака на простата и програми за психично здраве, целта на The Distinguished Gentleman’s Ride е да повиши информираността на обществото за проблемите с мъжкото здраве и да му се обръща повече внимание.

Маршрутът на софийския парад може да се види само от регистрирани участници, за да не се губи от потенциала за набиране на средства. The Distinguished Gentleman’s Ride приема само cafe racer, tracker, scrambler, bobber, old school chopper, bratstyle, sider car и модерни класически мотоциклети и ретро скутери и не прави изключение за спортни мотоциклети, cruiser, adventure и dirt машини  и модерни скутери.

Нишовият характер на събитието е достатъчно чаровен и театрален, за да предизвика сериозен размисъл и действие за неговата кауза, но и удобен повод да разгледаме страхотни ретро и класически машини, които не могат да бъдат видени по улиците всеки ден.

Запишете се за участие в софийския The Distinguished Gentlemans Ride онлайн тук или поздравете изисканите джентълмени преди старта тази неделя, 30 септември, в 10:00 пред Народния театър.