Черното GoPro Hero 7 стабилизира видео като змей

Проблемите на GoPro от последните години са се отразили продуктивно на инженерите на американската компания за екшън камери. Новата линия Hero 7 излиза в бял, сребрист и черен вариант, последният от които ще се хареса най-много на екстремните ентусиасти с по-високи изисквания.

Както обикновено, възможностите на всеки един от трите модела се повишават с покачването на цената, но черната версия се откроява като най-силния претендент за доминация в този клас. Задвижваната от миналогодишния собствен процесор на GoPro красива камера снима видео със скорост от 240 кадъра в секунда и разполага с дузина полезни функции като познатите супер забавен каданс, TimeWarp за хиперлапс клипове, водоустойчивост до метра без калъф, 12-мегапикселови снимки, гласови команди за по-добър контрол, GPS и Wi-Fi/Bluetooth за мигновено споделяне на приключенията в социалните мрежи, ако си падате по такива неща.

Въпреки сходните функции със своите предшественици от 5-та и 6-та серия, новото черно GoPro Hero 7 впечатлява с драматично подобрената гладкост на картината с най-напредналата 3-осева стабилизираща система, използвана в GoPro камера до момента. HyperSmooth функцията на камерата замества gimbal и се справя с премахването на досадните вибрации дори и когато снимате от ръка или я ползвате с аксесоари за предишната генерация – възможно, тъй като размерите им са идентични.

Възможността за динамично снимане от ръка, съхранение на вертикални снимки и клипове, опцията за снимане на 15 или 30-секунди клипове и мигновено споделяне и стрийм във Facebook, YouTube и Instagram чрез мобилна връзка е ясен знак за амбицията на GoPro да наложи новата серия в ежедневния социален живот на още повече обикновени потребители, а не само на екстремните такива. И в двата случая, тестовете с GoPro Hero 7 са с наистина впечатляващи резултати:

GoPro Hero 7 струва 459 (бял), 669 (сребрист) или 869 (черен) лева онлайн тук.