Нова тежкарска верижка за Marlin на Timex

Timex постъпва много далновидно през последните дванайсет месеца, лансирайки нови версии на своя модел Marlin – първият механичен часовник на компанията от повече от 30 години, който повтаря размерите на оригинала едно към едно и връща класическата елегантност в дизайна от средата на ХХ век. И то какъв дизайн само – малка 34-милиметрова полирана каса от неръждаема стомана, 18-милиметрови лъгове, извито стъкло от акрилен кристал, ръчно навиваем механизъм с коронка, черна кожена каишка ала гущер и ужасно красив и семпъл сребрист циферблат, който лъха на софистицираност без излишни претенции.

Или, казано по-простичко, идеален часовник за китката на Don Draper или когото и да било от различните обществени слоеве в американската работническа и висша класа от 60-те години до днес. Самият факт, че Timex решава да пресъздаде ретро модел без промени в размера и механизма, е достатъчно красноречив за неговата утилитарност и изискан дизайн.

И след изцяло черната версия в колаборация с Todd Snyder, Timex добавя още един модел със сребриста мрежеста верижка  ($209). Marlin Mesh e идеалната алтернатива на по-елегантните кожени каишки – изглежда страхотно, отива си с всичко, не запарва китката и е абсолютно всичко, което може да искате от един красив ежедневен часовник.

Имате нужда от друга по-евтина алтернатива в същия дух? Моделите на Seiko са добър вариант почти без пари.