Новото време

Spears & Walker е независима часовникарска марка с едва двугодишна история зад гърба си, която говори на нашия език: не се опитва да ни убеди, че е създадена преди 150 години и има каквито и да било традиции в бранша, освен това се старае да предлага надеждни механизми и красив дизайн на много достъпни цени. Предвид краткото време, компанията все още не е придобила особено разпознаваем характер и силует на своите модели, но засега се справят повече от прилично с производството на приятни спортни часовници за мъже и жени.

Модел: Hartford

Какво: неръждаема стомана с японски кварцов механизъм и аналогов дисплей за хора, които харесват семпъл дизайн на циферблата, масивни корпуси (43 мм и нагоре) и здрави верижки с клипс, опростените функции (час, минути, секунди и дата) и прилична водоустойчивост (10 АТМ). Големите стрелки и индекси за часа улесняват виждането на часа в тъмното или под вода. Hartford напомня леко на класическите модели на Rolex и се предлага с червен, зелен, син и черен безел.

Цена: 235 лв.

Идея за отличници: всеки класически модел на Rolex с изчистен дисплей.

Гардероб: бял тишърт, суров деним, добри кецове или бански с добра кройка.

Модел: Lexington

Какво: този хронограф с японски кварцов механизъм и аналогов дисплей е създаден с мисълта за военните пилоти, оттам и по-голямата каса от неръждаема стомана (44 мм диаметър), допълнителните функции (хронометър, тахиметър, 24-часов подциферблат) и олекотената каишка от кожа и найлон. Има го в тъмносиньо с позлатен безел и тъмнозелено, за да се засили още повече внушението за задължителен военен лагер за всеки наборници и нетърпеливо очакване на последния сезон на Strike Back.

Цена: 335 лв.

Гардероб: комбат панталони, изцяло черно облекло, груби обувки.

Модел: Richmont

Какво: още един хронограф с японски кварцов механизъм и същите функции като Lexington без тахиметър, който печели по точки заради тънкия корпус, изцяло кожената каишка с асиметричен релеф + водоустойчивост до 5 атмосфери. Всички метални и видими елементи са матирани в черно, което помага на Richmnont да изглежда незабележимо и елегантно върху китката, без да буди излишно внимание.

Цена: 315 лв.

Гардероб: същият като при предишния модел + всякакво спортно облекло. Контрастът между матираните метални елементи и леко лъскавата черна кожа му позволяват да изглежда добре и с малко по-формални ризи и спортни блейзъри.

Модел: Trenton

Какво: една идея по-формален хронограф с всички необходими функции, 43 мм корпус от неръждаема стомана, кожена каишка с релефна повърхност и тока, вездесъщия за марката японски кварцов механизъм, водоустойчивост до пет атмосфери и аналогов дисплей с наситено син цвят на циферблата, индикатор за датата и три допълни индикатора за различните функции и назъбен безел.

Цена: 295 лв.

Гардероб: официални костюми с хубави колосани ризи и лъскави обувки или изцяло спортен – вталени джинси, дизайнерски тишърти и някой тъмносин спортен блейзър със златни копчета. Яхтата е за някой друг живот.

Разпродажбата на Spears & Walker е тук.