Красиви вентилатори за таван против жега и грозни климатици

След настолните модели отпреди две години се пробваме срещу жегата с вентилалор за таван – онзи позабравен хит в интериорите на ХХ век, който е единственото спасение за хора, неспособни да се примирят с грозните тела и досадния шум на повечето климатици. Вентилаторите за таван всъщност правят чудеса за циркулацията на въздуха. Освен това напоследък изглеждат дяволски добре! Затова селектираме най-красивите модели, които заспиват, пардон, се въртят и изглеждат секси във всеки хол, кабинет и дневна без значение от сезона.

Едва ли има по-гениално име за вентилатор от Spin Doctor (99 лева) на Klarstein – индустриален модел с три перки от лакирана неръждаема стомана, който харчи малко и се върти упорито на диаметър от 122 см.

Mallorca (550 лева) на испанската фирма Faro Barcelona има четири перки в ръждиво-дървесен цвят, които цепят въздуха под лек наклон.

Приятно заоблените перки на футуристичния бял Figo (279 лева) описват диаметър от 132 сантиметра и спестяват място в интериора с вградената си лампа за осветление.

Лешниковите перки и лампа в клетка на Chicago (509 лева) умират за приятен уиски бар или заведение извън софийския стандарт за интериори от последните няколко години.

Roto (320 лева) на Minka Aire е изключително достъпен и ужасно сексапилен вентилатор с монолитни гладки форми, които се вписват във всеки топъл интериор и работен кабинет с повече дърво и светли цветове за акцент.

Шестте аеродинамични тънки перки на Andros от алуминий (1833 лева) успяват да се справят с освежаването на въздуха в големи стаи над 20 квадратни метра, но бруталната му цена е способна да откаже дори и най-големите ентусиасти. Бонусът обаче е наличието на функция лято-зима – вторият режим е за по-ефективно отопление през студените месеци.