Martin Reznik рисува ноар сюжет с мебелите на Marc Krusin

Martin Reznik впряга младежката си любов към филм ноар и френските гангстерски класики с Alain Delon в серия от промоционални картинки за мебелите на Marc Krusin.

Първоначално, базираният в Лондон дизайнер възнамерява да ангажира различни илюстратори и художници за серия от картинки. Когато се свързва с полския илюстратор с молба за една картинка на интериор с два от най-известните му продукти (столът за Knoll и масата за Desalto) и му дава пълна творческа свобода за стила и подредбата на самата илюстрация, Reznik се справя толкова добре, че получава поръчка за още три.

© Martin Reznik

Финалната серия от четири различни картинки има собствен сюжет, който плаче за разиграване в анимиран филм ноар. Красивите маси и столове в интериора са придружени от уж неволно подхвърлени предмети и други символи на мистериозния филмов жанр по начин, който оставя много поле за импровизации с историята.

© Martin Reznik

Строгите геометрични линии на обзавеждането си кореспондират идеално с по-неорганизираните чаша бърбън, диоптрични очила, телефонна слушалка на земята, вестник, процеждаща се светлина през щори, цигарен дим, насочено осветление, човешки силует и невидимо присъствие. Перспективата пък сякаш е от детектив, който изследва даден апартамент. Имаме всички визуални съставки на мистериозна история със заплетен сюжет и (обикновено) тъжен край.

© Martin Reznik
© Martin Reznik

Martin Reznik е тук. Marc Krusin е тук.