Любими софийски места и диджеи в Сердика Център

Всеки от нас знае по едно-две места в столицата, за които никой друг не подозира. Някои хора знаят и повече от едно-две. София е пълна с велики места, скрити съкровища и активен музикален живот – неща, които Сердика Център иска да пренесе поне за седмица в мола.

Едноседмичният Urban Fest в търговския център започва с фотографска изложба с кадри от любимите градски места на дузина готини български диджеи и продължава с много музика и намаления в дългия уикенд от шести до осми юли – избрани магазини ще предоставят допълнителни отстъпки и подаръци, когато има гост диджей в магазина им, а през цялото време на голямата ротонда Marten и Rawland ще пускат най-добрата музика, която познаваме от тематичното парти Funk Da System.

Остава само да си направите маршрут за обиколка на скрити места по снимките на симпатични градски герои и да следите Facebook събитието на фестивала за подсказване къде и какви намаления ще има, а ние говорим с трима от диджеите на Urban Fest за любимите места, пазаруването и, разбира се, за музика.

Artone (Живко Йорданов) е диджей и продуцент със силна страст към лаундж, дийп и соулфул хаус звученето, който работи с международни и местни лейбъли и има свое собствено радио шоу на име All I Need.

Какво прави едно място специално за теб? Емоцията е двигателната сила на живота. Обичам да обвързвам всичко с емоция. Дали е приятна или не чак толкова, зависи от ситуацията, в която съм. Специалните места за мен са емоционални места. Може да е емоция, предизвикана или изживяна с любим човек, приятна компания, забавна ситуация или важен момент в живота. И всеки път когато си там, на това място, същата емоция се заражда в теб – потапяш се отново в онзи сценарий, отново се забавляваш с комапния, отново си с любимия човек, отново казваш обичам те и така нататък. Харесва ми да живея по този начин, да обвързвам всичко с емоция. По-забавно е някакси. По този начин целият свят може да ти стане по-близък.

Къде и как обичаш да пазаруваш? Всякак. Онлайн най-често плочи от Deejay.de, Decks.de или Discogs.com, книги от Book Depository. Винаги знам от какво имам нужда и не губя време в лутане. Дрехи пазарувам най-вече от H&M, маратонки за бягане и планина от Adidas и Lego от Комсед.

Къде пускаш тази седмица? Всяка сряда и петък съм резидент в КОТО с Marten. Сряда може да се насладите на изкусна селекция от соул, фънк и диско, докато петък ви потапям в свои води с фънки и соулфул хаус.

По какво друго работиш в момента? По всевъзможни проекти. Подготвяме няколко песни с Лина Никол, които с повечко късмет ще извадим на плоча за лейбъла на хаус легендите Harley & Muscle. Росен Кукошаров хареса една моя идея за фънки хаус парче и се съгласи да направим общ проект. Започнахме международна колаборация с един от знаменитите продуценти от дийп и соулфул хаус сцената, Dutchican Soul, който работи с имена като Miguel Migs, Dave Mayer и Andrea Love. Съвсем скоро италианският лейбъл Soulstar ще издаде поредното издание на своята легендарна компиция Cafe Solaire, която излиза всяка година от 2001 насам – има не едно, а цели три мои парчета вътре! Като на шега събрах материал за цял авторски лаундж албум, който с повече постоянство и дисциплина може да види бял свят до края на годината.

С Петър Драганов от МЕМ Студио работим по ребрандирането на германския лейбъл Diamondhouse, за който работя като арт директор и издавам музика. Пилотният сингъл от новото начало на първи август е мой с участието на Юлияна Манолова – Jullz (текст и вокали) и Кирил Коев (китара). Съвсем скоро ще пусна и интересен летен микс с ту степ и UK геридж класики. Доста от тях са сваляни от плочи, защото са от годините, когато нямаше дигитални издания на удължените DJ версии. За обложката отново работих с МЕМ Студио, с които правим чудеса през последните пет години!

Най-пресният проект определено е пускането на мой мърчандайз – лимитирана серия висококачествени мъжки и дамски тениски с ръчно правен ситопечат и готино послание. Работих с най-якия екип, който може да си пожелае човек – модели са Мартен и Джули Лепоеви, мястото е Metta, видеото е на Gold Grippin, и а фотографията е на МЕМ Студио, разбира се.

Яна Лалова е диджей, горда майка, бивш бранд мениджър и много наш човек с убийствени знания за мода и пазаруване, която прави чудеса и e част от арендби комбото Bad’n’Boujee.

Какво прави едно място специално? Всяко място ми оставя спомен за конкретен момент от живота ми. Винаги помня положителната страна, разбира се.

Къде и как обичаш да пазаруваш?  Дрехи пазарувам с обиколка в мола, често.

Къде пускаш тази седмица? Този уикенд с моето крю Bad’n’Boujee сме в Сердика Център като част от Urban Fest-а. Звученето ще е от модерни трап хитове до танцувални олд скул парчета, малко геридж, малко UK фънки парчета, такива работи.

По какво друго работиш в момента? Отскоро съм в първия си творчески отпуск – усещането е доста готино, стига да не става навик. Предимно спортувам и съвсем скоро ще започна да изневерявам на модата с проекти за интериорен дизайн.

Marten е диджей, продуцент, тв/радио водещ и какво ли още не – активен човек, който не затъва в посредственост и е неизменна част от музикалния и клубен живот в България.

Какво прави едно място специално? Усещането.

Как обичаш да пазаруваш? С време и възможности.

Къде пускаш тази седмица? Имам резидентство в KOTO и Спутник, но нямам търпение за Urban Fest-а в Сердика Център. Само приятели и много музика.

По какви други проекти работиш напоследък? Радио София е трибуната за качествена музика в София и съм щастлив, че съм част от екипа. Пускам доста и завършваме няколко трака с Ники Данев, които ще излязат за Midnight Riot в Лондон. Очакваме ремикс от легендата Pete Herbert на едно от парчетата. Ще има и нова колекция с дрехи, но септември.

Urban Fest е до неделя, 8 юли, в Сердика Център. Не пропускайте да разгледате фотографската изложба Hidden Gems с любимите места на вашите гидове и да следите Facebook страницата на събитието за всички отстъпки и интересни събития в търговския център по време на кампанията. Публикацията излиза в партньорство със Сердика Център.