ГАЛЕРИЯ: Вълнуващите бури на Santiago Borja

Буря над Тихия океан © Santiago Borja

Проливните дъждове и бури в града изглеждат абсолютно хипнотизиращо на няколко хиляди метра височина и Santiago Borja го доказва ден след ден.

Живеещият в Кито еквадорски пилот на Boeing 767-300ER не влиза в кокпита без своя апарат и има безброй награди за своите портрети на природни стихии – спиращи дъха кадри на грътмотевици, светкавици, брутални бури и всевъзможни страшно красиви, но и много опасни природни феномени, които могат да се видят и снимат само високо в атмосферата.

Впечатляващата въздушна фотография на нашия Stormpilot е събрана за пръв път в красива монография на teNeues, заедно с приятни информативни текстове за драматичните природни феномени, които привличат погледа и обектива на Borja. И докато турбуленцията е само опасна и неприятна, то тези невероятно красоти са опияняващи не само визуално, но и чисто емоционално със своя респектиращ и смиряващ характер.

© Santiago Borja

© Santiago Borja

© Santiago Borja

© Santiago Borja

Светкавици над Маями © Santiago Borja

© Santiago Borja

© Santiago Borja

© Santiago Borja

© Santiago Borja

Pictures by # the Stormpilot (160 страници, твърди корици, Teneues) на Santiago Borja струва 60 лева и може да бъде поръчана онлайн тук.