Ревю: A New Place 2 Drown на Archy Marshall

Феновете на King Krule ще трябва да почакат още за нов шедьовър и наследник на впечатляващия му дебют отпреди няколко години. Последният му проект съвсем не е лош, но просто не се побира в границите на най-известното му алтер его. A New Place 2 Drown e чисто нов проект на братята Archy и Jack Marshall, който се състои от книга, кратък документален филм и саундтрак и дава много ценен поглед към израстването и креативното сътрудничество между двамата. Макар масовата публика да познава предимно работата на Archy като музикант, брат му Jack участва в някаква степен във всичките му досегашни проекти – A New Place 2 Drown има силата на необременено от продуценти и лейбъли и абсолютно непосредствено представане на близкото общуване между два различни характера, които могат да създават изкуство заедно, без да си пречат. И двамата са наясно, че повечето хора ще наблегнат на 37-минутния саундтрак към филма и книгата с 12 чисто нови песни от домашното студио на Archy и именно затова си позволяват да представят много приятен и спокоен за слушане опус от разляти композиции с много семплирани бийтове и звукови обрати в стила на King Krule. Резките китари и мрачното настроение от първия албум на Archy са отстъпили място на леко напушена и леко медитативна английска атмосфера в комбинация с типичните градски рими, изпяти без излишно напрежение и прекалена емоция. Макар двамата да представят аудиото като своеобразен саундтрак на проекта, дванадесете парчета не изискват излишно обяснение извън контекста на целия замисъл и могат да се възприемат със същия успех и самостоятелно като приятен звуков експеримент на музикант, който пътува по пътя към втория си албум.

208-те страници в едноименната книга съдържат графики, илюстрации, фотографии и поезия от неустановени периоди, които маркират общото им съзряване и ежедневен социален живот в Южен Лондон.

Свързващото звено в целия проект на братята е късометражния документален филм на Will Robson-Scott, който се възползва от разпознаваемите графични елементи, поезия и музика на двамата и съдържа някои откровенни моменти и цитати от интервютата на режисьора с майката на Archy и Jack и безмълвното му следване с камерата у дома, по улиците на нощни разходки, на купони в студиото на King Krule.

A New Place 2 Drown (XL Recordings/Topsafe) е на пазара.