Нова млада гвардия стилисти в изложбата Style Forecast

Мелани-Роуз от Андреа Стефанова и Тихомир Рачев © НБУ

Удряме едно приятелско рамо на стилистите от випуск 2018 в едноименната магистърска програма на НБУ, които се дипломират с фотографска изложба в колаборация с най-добрите фотографи в София.

След година и половина сериозно (преподавателско) натискане от Мария Телбис, Пачев и Петров, изцяло дамският курс Айджан Делиахмедова, Андреа Стефанова, Антония Сандова, Катя Генчева и Мартина Манолчева представят самостоятелните си фотосесии с познати имена като Рачев и Флорентин под общото наименование Style Forecast – половин дузина фотосесии с 20-ина кадри, които интерпретират и прогнозират модните тенденции, събития, социални и попкултурни течения от края на ХХ и началото на ХХI век, както и културологични контрасти и феномени. Звучи сложно, но всъщност си е чисто и просто дързък, актуален и провокативен (само на моменти) стайлинг в секси кадри от най-добрите.

В изложбата са представени селектирани кадри от дипломните проекти на първите два курса от магистърска програма Стайлинг на НБУ, както и нов проект на Деница Минчева. Дъ кидс ар олрайт.

Марина Добрева от Андреа Стефанова и Тихомир Рачев © НБУ

Кристиана Петличка от Айджан Делиахмедова и Диляна Флорентин © НБУ

Кристиана Петличка от Айджан Делиахмедова и Диляна Флорентин © НБУ

Живко и Пола от Антония Сандова и Диляна Флорентин © НБУ

Любомир и Ерик от Антония Сандова и Диляна Флорентин © НБУ

Александра Спасова от Катя Генчева и Наталия Калчева © НБУ

Александра Спасова от Катя Генчева и Наталия Калчева © НБУ

Даша Узун от Мартина Манолчева и Емил Йорданов © НБУ

Даша Узун от Мартина Манолчева и Емил Йорданов © НБУ

Дипломната изложба Style Forecast се открива на 21 май, понеделник, след 19:00 в градинката Кристал и може да бъде разгледана до 4 юни. Повече информация за събитието има тук.