Adriatique въртят страшно секси музика

© Amanda Nikolic

Платоничната бойскаут любов към тежкарите от Adriatique датира още от първите партита на лейбъла Culprit, провеждани сред разсъблечени, потни и непрекъснато танцуващи красиви хора на покрива на The Standard Hotel в Лос Анджелис преди петилетка. Онези отминали хедонистични времена, в които швейцарското дуо от Цюрих си позволяваше да качва своите секси сетове в саундклауд с обложка от снимка на голата и все още непозната тогава Emily Ratajkowski от Jonathan Leder, ни повече, ни по-малко. Оттогава е изтекло много вода – едни от най-големите любимци на Solomun се ползват има солидна репутация на артисти, които не са се отказали от добре прецененото пердашене на красива електроника с много приятен ритъм за танцуване.

Освен едно и също родно място на име Цюрих, двамата споделят и едно и също име (Adrian) и може би това е една от предпоставките да се допълват взаимно толкова добре като продуценти и диджеи с определен афинитет към дестилирането на чикагски хаус, детройтско и европейското техно. Единият предпочита работата в студиото, а другият – медитативното миксиране зад пулта. И двамата обаче продължават да се разписват с успешни издания за Culprit, Wolf + Lamb, Supernature и Robot. Големият им пробив обаче се случва покрай работата им за лейбъла на Solomun и парчета като Deep in the Three. И макар да могат да се възползват изцяло от благоразположението на шефа на Diynamic, Аdriatique отказват да стоят на едно място и отбелязват първото си десетилетие заедно с музикалната платформа за изкуство Siamese. Хубави хора, няма спор.

Adriatique са в Room 2 на Yalta Club тази събота, 16 декември, след 23:00. Билетите струват 20 лева и се продават само на входа в деня на събитието. Изпратете двете си имена на info (at) yaltaclub.com до 24 часа преди партито, за да попаднете в Discount Guestlist и да получите 50% отстъпка от цената на входа. Повече информация за събитието има тук.