NSFW: Жени с цигари в монографията на Mert и Marcus

© Taschen

Kate Moss  с плътно червило и цигара в устата е само една от десетките музи в дългогодишната кариера на една от най-влиятелните фотографски двойка в съвременната история. Турчинът Mert Alas и уелсецът Marcus Piggott откриват споделената си любов към модната фотография покрай едно случайно запознанство на по цигара на парти в Хейстингс през 1994 и само три години по-късно превръщат запуснат апартамент в Лондон в свое студио, от което публикуват и първите си общи кадри за Dazed & Confused. От тогава до сега двамата са изпушили много цигарки, публикували стотици кадри и заслужили да работят за рекламните кампании на такива марки като Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi, Miu Miu, Gucci, Yves Saint Laurent, Givenchy и Lancôme, без да броим смелите портрети на знаменитости като Lady Gaga, Madonna, Jennifer Lopez, Linda Evangelista, Gisele Bündchen,  Björk, Angelina Jolie и Rihanna.

Забележителните им фотосесии за всички водещи модни списания си заслужават дебелата и тлъста Taschen монография заради отличния начин, по който съчетават очевидните си влияния с дигиталното увеличение и манипулация на картинката и очевидното привличане към силни, сексуални и много самоуверени смислени жени. Цената на ограниченото издание от 1000 подписани и номерирани бройки е способно да откаже и най-големите ентусиасти или поне да ги провокира да очакват нормалното издание за бедни или Reddit темите за колекционери със списанията, които трябва да открием, за да притежаваме абсолютно същите снимки.

© Taschen

© Taschen

© Taschen

© Taschen

© Taschen

© Taschen

© Taschen

© Taschen

© Taschen

Фотографската монография на Mert Alas и Marcus Piggot (408 страници, твърди корици, Taschen) струва 1000 лева до края на годината и може да бъде поръчана онлайн тук.