Magnum разпродава велики фотографии за $100 (всяка)

Кадър от серията Метро на Bruce Davidson, линията М, деликатното повяване на вятъра на спирка в Бушуик, Бруклин, 1980 © Bruce Davidson/ Magnum Photos

Последните години бяхме позабравили за сезонната разпродажба на Magnum, която е отлична възможност да обновим фотографското изкуство у дома с нещо наистина значимо и много ценно.

Реномираната международна агенция отново провокира колекционерите с невероятна и изключително достъпна селекция на повече от стотина кадри от архивите на своите световноизвестни фотографи, които се продават на едноседмично онлайн събитие с неправителствената организация Aperture за по $100 долара.

Пристигането, серията Санта Барбара, 2018 © Diana Markosian/ Aperture

Квадратните 15х15 см принтове с музейно качество са обединени под името Works of Imagination – идеалното заглавие за разпродажба в края на така странна и изпълнена с безпрецедентни събития година, която провокира крещяща нужда от артистични кадри с потенциал да събудят всяко социално и артистично въображение.

Всяко копие е подписано от своя автор или подпечатано от уредниците на неговия архив. Вътре са кадри от такива знамени артисти като Nan Goldin, Bruce Davidson, Elliott Erwitt, Steve McCurry, Elliott Landy, Mikhael Subotzky и Cristina de Middel, всеки от които разказва своя собствена история (споделена за по-голямо удобство и на страницата на Magnum) и се вписва идеално в темата на разпродажбата на въображението като форма на ескапизъм и начало на нещо ново.

Деца играят сред останките от десанта в Нормандия, 1947 © David Seymour/ Мagnum Photos

Ако искате да играете на дебело, може да посегнете и към кутиите с 90 фотографии от Magnum за $6160 или 40 от Аperture за $3000, но при всички положения не пропускайте да прегледате цялата селекция:

Златната скала под Kyaiktiyo Pagoda, Kyaiktiyo, Мианмар, 1994 © Steve McCurry/ Мagnum Photos
Уайт Сандс, Ню Мексико, САЩ, 1982 © Raymond Depardon/ Мagnum Photos
Eva-Claire #02, Остин, Тексас, 2008 © Lise Sarfati/ Aperture
Josephine Baker, Харлем, Ню Йорк, САЩ, 1950 © Raymond Depardon/ Мagnum Photos
Вашингтон, САЩ, 1986 © Harry Gruyaert/ Мagnum Photos
Iggy Pop, Ла Скала, Лондон, 1972 © Mick Rock/ Мagnum Photos

Works of Imagination продължава до 25 октомври, неделя, онлайн тук.