Recondite целува ръка на младия папа

© Shai Levy

Можем ли забравим среднощните паркови срещи на спретнатия с бял анцуг и цигарки в уста Lenny Belardo и неговото кенгуру в Младият папа? Разбира се, че не. Сега хвърлете един бърз поглед на снимката по-горе. Голобрадият младеж с проницателен поглед Lorenz Brunner трябва да целува ръка на светия отец и Paolo Sorrentino заради саундтрака на хитовия сериал и използването на неговото парче Levo като фон на някои от най-красивите сцени в едно от ТВ събитията на 2016. След този приятен тласък в кариерата (колкото и да не му е нужен), Recondite възнамерява да дебютира пред българското си папство този петък на обичайното място.

Дългогодишният колекционер на музика прави първи опити с дръм машини и синтезатори едва преди няколко години в домашното си студио в Долна Бавария преди да се премести в Берлин, без да подозира, че почти десетилетие по-късно ще е номер 2 в класацията на Resident Advisor за изпълнители на живо веднага след KINK, този властелин на движението Bulgaria First през 2016. Трите силни EP-та на Recondite за собствения му лейбъл Plangent Records още през 2011 обаче са приети достатъчно добре, за да го вкарат в полезрението на Scuba и други важни играчи на съвременната берлинска сцена.

Дългосвирещият му дебют On Acid от 2012 и наследникът Hinterland, издаден за Ghostly International, отразяват духа на района на Ротал-ин в Югоизточна Бавария достатъчно добре, за да му позволят да издава и за други сериозни лейбъли като Innervisions и Dystopian, без да се отдалечава от онзи зомбиращ, мрачен, медитативен и много меланхоличен микс от ембиънт и дийп хаус с по-бавно темпо и асид техно за краката, много ясно. Веднага след лайв сета на Recondite в петък ще можем да танцуваме и на Kristian Bеyer oт Âme за трети пореден път в последните три сезона на Takeover, така че екстра.

Takeover с Recondite, Âme и Любо Урсини е в Yalta Club този петък, 19 май, след 23:00. Входът е 30 лева. Повече информация за партито има тук.