Olivier St. Louis подгрява Oddisee, страшен кеф

© Sven Marquardt

Не се подлъгвайте по гъстата джихадистка брада на Olivier St. Louis – роденият във Вашингтон, но отгледан във Великобритания гигантски талантлив музикант завършва биология в Оксфорд, преди да започне да се изявява като учен през деня и артист през нощта. Двойственият му живот се отплаща с дебютния независим електро хип-хоп албум Kilowatt от 2016, последван от много предложения за съвместна работа като гост-вокалист с продуценти като Bibio например. Един бърз преглед на оскъдните му видеоклипове в YouTube и брилянтните EP-та в Spotify обаче го разкриват като стряскащо кадърен музикант и умерен ексцентрик с талант като на извънбрачното дете на Al Green и Prince.

Любовта към блус, рок и фънк музиката обаче надделява и Olivier започва да пише и продуцира авторска музика и инструментали, без да се отказва от турнетата като китарист и бек вокалист на аверите от бандата Good Compny. Jon Laine (барабани), Dennis Turner (бас китара), Ralph Washington (клавишни) и Richard Patterson (MPC) ще свирят с Oddisee в София и няма да откажат да ударят най-добрите песни от дългата дискография на Olivier St. Louis преди основното събитие, за щастие на феновете на чувствен хип-хоп и соул с много фънки звучене. Както споделихме още в началото, страшен кеф.

Olivier St. Louis и Oddisee са в Sofia Live Club на 7 април след 21:00. Билетите струват 25 лева в мрежата на Eventim и 30 лева на входа на клуба. Boyscout интервюто с Oddisee е тук.