5 факта за A Place To Bury Strangers

Есента се оказва доста богата откъм събития за феновете на шугейз и инди-рока. През ноември ще гледаме Efterklang и No Joy, а днес започваме серията с пет бързи факта за нюйоркското нойз рок/шугейз трио A Place To Bury Strangers.

1. Името на APTBS не е случайно – синоним е на американското название за масов гроб или Potter’s field; въобще мястото, където се погребват неизвестни хора или скитници. Етимологията на цялата тази схема започва още в Новия завет на Библията.

2. Групата има една дузина EP-та и три дългосвирещи албума, които могат да се похвалят с много положителни ревюта и оценки над 75% в Metacritic.

3. APTBS се нареждат до Liars и Death in Vegas по стилна мрачна извратеност на своите видео клипове. Примерен сюжет: мистериозен мъж пребива непознати по улиците, появява се на порнографски подземен рейв с клатене на задници и накрая се натиска с непозната окървавена жена на самотен път. Лошо няма.

4. Групата е обикаляла по турнета с някои от най-големите Boyscout герои в съвременния рок и инди: Nine Inch Nails, MGMT, My Bloody Valentine, The Jesus and Mary Chain и The Big Pink.

5. Вокалистът на групата Oliver Ackermann има фирма за производство на камиончета (ефект педали) на име Death By Audio. Най-големият комплимент, който са му правили след концерт? Един служител в залата, в която свирехме, ми каза, че досега през живота си му се е налагало да носи тапи за уши само два пъти. И двата пъти са били тази вечер. В Mixtape 5 се продават тапи.

A Place To Bury Strangers свирят тази вечер в Mixtape 5 след 20:30 часа. Подгряват Bambara. Цената на билетите е 30 лв.