Интервю: Amy Hood издава Cult Classic

Amy Hood изглежда едновременно притеснена и свръхенергична, докато разказва въодушевено по Skype за последните няколко месеца от своя живот. Втората седмица от декември се очертава особено натоварена за жена, която балансира успешно между кариерите на художник, графичен дизайнер, арт директор и пищен модел с лоялни последователи и десетки публикации в най-добрите независими списания за еротика. Очарователната и смъртоносно руса мадама Hood е на прага на първата си самостоятелна изложба в Ню Йорк и вече може да се похвали със своята собствена издателска компания Viscous Publications и нейното първо NSFW издание Cult Classic привлекателен поглед към окултните ритуали на 60-тарски и 70-тарски гламазонки с тъмна страна, които се опитват да видят светлината.

В новото начинание на Hood си има достатъчна доза от абсолютно всичко: сериозен секс, шокиращо насилие, отчаяна и преданост и непрекъсната провокация към съзнанието и мисълта, както си му е реда. Есетата на няколко брилянтни приятелки на Amy като културния историк Laura Mcklaw Helms и писателката Stacey Mark, заедно с наситената чувствена фотография на Madison Kreiger анализират феномена на всевъзможните религиозни и попкултурни култове от първите десетилетия на следвоенна Америка и годините на социални вълнения, смъртоносното семейство на Charles Manson, преподобния Jim Jones и неговите последователи от Народния храм.

Както можете да се досетите обаче, Cult Classic не е научна публикация, а доста знойно издание с участието на красивите модели като Bodhi Rose, Zanah Marie, Diandra Godiva и Ana Corbi, които разкриват Cult of the Femme – фотоистория за отвлечена актриса и ококорени полуголи жени в служба на своя харизматичен лидер. Как да не вълнуваме от възможността да разберем кой точно е способен да обладае съзнанието на две млади красавици и да ги накара да отвлекат холивудска старлетка за малко ритуален секс и жертвоприношения в калифорнийската пустиня?

Какво те влече към окултното и зловещите мистерии? Винаги съм имала един определен мрак в себе си, съчетан с любовта към филмите и киното. Когато реших да направя такава книга, съзнанието ми съвсем естествено започна да препуска към много различни идеи за такава сложна история. Исках да изследвам преклонението в различните култове, като провокирам мисленето на хората и едновременно с това ги забавлявам до степен, до която не са предполагали – общо взето, да разширим колективното съзнание на обществото извън приетите норми, водещо начало в работата ми като цяло.

Как се запозна с фотографката Madison Kreiger и защо реши да снимаш с нея? Моят прекрасен мениджър по производството Rachel Daily ми показа нейната работа. Естетиката й се връзваше идеално с моята цел. Търсих най-добрия възможен човек да реализира моята визия много продължително, но появата на Madison предопредели избора по съвсем естествен начин. Тя е много талантлива и креативна, да не говорим, че и двете сме маниаци на тема филмова лента – аналоговата фотография беше необходимо изискване още от начало. Не се познавахме предварително, но се свързах с нея и тя се нави да участва в проекта много ентусиазирано още с второто изречение.

Разкажи ми още нещо за останалите героини в книгата и самите снимки? Обичам тези момичета! Всяко едно от тях е толкова красиво и индивидуално. Отидох в Ел Ей, за да създам цялата история в изданието, цялата тази мечта и исках да отведа всички замесеси на едно лудо приключение с мен – за щастие, всички бяха навити! Самите снимки бяха много напрегнати, защото бяхме притеснени с времето при някои определени и важни за историята моменти от ключова необходимост за мен. съвсем естествено, изникнаха и доста проблеми заради мащаба на цялата продукция, но накрая всичко си дойде на мястото и то по какъв начин само!

Какъв е саундтракът на Cult Classic?

Сигурна съм, че забравям още доста подходящи парчета…

Има ли място за мъже в Cult Classic? Преди да започна да работя по това издание потърсих най-талантливите и способни хора, които разбират и могат да реализират моята идея по най-добрия начин. Нямам предубеждения спрямо пола, просто в този конкретен случай най-квалифицираните се оказаха жени. Разбира се, има една шепа мъже, които подкрепиха създаването на тази книга по всевъзможен начин.

Cult Classic (56 страници, меки корици, 250 бройки, Viscous Publications) на Amy Hood струва $36 и може да бъде поръчано онлайн тук. Красавицата открива и свoята първа изложба Cauchemar на 8 декември след 19:00 в нюйоркската галерия Okay Space.