Столичният стопаджия на Капана Фест

Капана Фест 2016 пълна програма

На всеки му се е случвало да не го поканят на купон. Столичният стопаджия не прави изключение. И въпреки болката от неуважението към кандидатурата му за рекламно лице на Капана Фест, стопаджията продължава напред с разходка под знамената на квартал Капана в най-оживените дни на фестивала, организиране на няколко алтернативни забави и бърз преглед на акцентите в тазгодишната програма на стартиращия днес Капана Фест.

Паваж

© Паваж

Заведенията. Паваж, Мармалад, бар 1890 и Apartment 101 – няколко от най-силните представители на новата вълна пловдивски барове, ресторанти и кафенета, които впечатляват със съвременен интериор, приятен контингент от хора и специално меню за фестивала. Спойлер: питайте за Stolichno-то меню в Паваж и Мармалад, или си поръчайте четири бутилки от новия Pale Bock в бар 1890 и Apartment 101, за да си тръгнете с чаша от Stolichno.

© What A Monstar

Дизайнът. Виждали сте суперуспешния български дизайн продукт Half Bike само на снимка? Елате да го пробвате сами в Капана по време на официалното му представяне на 4 и 5 юни от 16 до 18:30 часа на ул. Загреб. Чудовищният екип зад илюстрираните симпатяги от What a Monstar пък представя своя Kickstarter кампания в Ядрото на 3 юни от 21:30 часа). В базара за ръчно изработени стоки всеки ден от 10 до 22 часа ще разпознаете имената на BradaBrat, Goloka, Blackout Label, Zinaarts, Brave Moustache и доста други.

Zoe Saldana в Колумбиана

Събитиятa. Положението е по нещо за всеки. Ваня Златева и Бобо представят новия си клип в Ядрото на 4 юни, а Zoe Saldana раздава правосъдие в екшън трилъра на Olivier Megaton Колумбиана като част от скромната филмова програма на фестивала (5 юли от 21:00, улица Константин Стоилов). Не пропускайте базара за грамофонни плочи (всеки ден) на улица Куртевич и скейт състезанието (4 юни от 13 часа на ул. Златарска) и изразходвайте излишната енергия на батута и стената за катерене на ул. Христо Дюкмеджиев.

void

© VOID

Музиката. В петък, събота и неделя в Ядрото и на рок сцената свирят Kottarashky, Gabanna, Bulgara и други балкански банди. По-интересната част от музикалната програма обаче се случва в новия клуб VOID покрай пичовете от Мелформатор. Петъчното парти Void Electronic Sessions събира на едно място седемte диджеи Ebessen, Omery, Elen, Mironov, ATNS и Sayulke, в събота пък е концертът на пост-пънк електро бандата Les Animaux Sauvages и Насо Русков.

Stolichno Pale Bock

Напитката. Stolichno Pale Bock, много ясно. Бледият бок е най-фестивалната от всички бири, защото е лека, нежна и влиза добре както сама, така и в сладка или солена компания. По това време на годината направо си плаче да я извадите от хладилника, за да хване лъч-два слънце.

Пълната програма на Капана Фест 2016 е тук. Stolichno e в Паваж, Мармалад, Котка & Мишка и по-добрите барове и магазини.