ALL U Re in Grey е малкият мрачен брат на ALL U Re

Успокоявящата мисъл да има къде да изхарчиш парите за образование на децата, ако си падаш по най-високия клас мъжко формално и спортно облекло в двете крайности. Шегата настрана, ALL U Re in Grey е малкият тепърва прохождащ брат на ALL U Re, приел всички мъжки дрехи и аксесоари от своя патриарх, за да служи като място само за момчета и господа. Романтичната част от историята на неговото създаване е дългогодишното желание на собствениците да разбработят по-сериозно мъжкия висок сегмент, но с друг специализиран екип и с по-различен подход и отношение към клиентите на подобни сериозни етикети без аналог в съвременната мъжка мода. Така или иначе, повечето (заможни) мъже от този скромен сегмент пазаруват сами и встрани от търговските улици и центрове и предпочитат да го съчетават в движение докато работят. Оттам и идеята за местоположението на бутика във фоайето на хотел, подходящ за бизнес срещи.

© Yo Vo за ALL U Re

Интериорът на Димитър Славчев и Даниела Топалова (работили и по белия ALL U Re) повтаря схемата на женския бутик на Съборна с комерсиална, малко по-класическа, но все пак минималистична атмосфера от правоъгълни форми в няколко нюанса сиво, месинг, насочено осветление, красив кръгъл полилей и просторно подредени дрехи и аксесоари, която прелива добре в (меко и много възпитано казано) кичозна стилистика на фоайето на хотел. ALL U Re in Grey е малък, но добре подреден бутик, които се разглежда бързо и стои добре в специфичната среда, в която е поставен.

© Yo Vo за ALL U Re

Близкото име и присъствието на познати мъжки етикети от белия магазин съвсем не означава, че ALL U Re in Grey е просто нов адрес на титулярния бранд. Селекцията на марки е съсредоточена върху най-високия клас мъжко облекло, което не присъства в други магазини в страната. Присъствието на етикети като Brunello Cucinelli и Ermenegildo Zegna в портфолиото на друг вносител измества фокуса на сивия ALL U Re към двете други крайности извън златната среда с класическо мъжко облекло. Новото място започва да предлага и нова марка – ексклузивният таван в джентълменското облекло Tom Ford разширява точките си на продажба извън собствените си бутици и влиза в България с класически ежедневни и вечерни костюми с големи ревери, плетени полошърти, къси спортни двулицеви якета от велур и гладка кожа и формални обувки. Другият сериозен дебют в софийския магазин е Balenciaga с прилична селекция от ризи, якета, костюм, няколко чифта спортни обувки и сивия особен бомбър на снимката по-горе. Alexander McQueen е представен със спортни сака, деним и ризи, а Balmain – с доста добра селекция от първата линия на марката с всевъзможни байкърски кожени якета и повтарящи техния силует суетшърти, втален младежки деним и по-скромни спортни екипи и тишърти. Освен с напредничаво спортно облекло, Y-3 влиза и с почти пълната си (около 16 от общо 20) супер успешна и добре продавана колекция кецове, която едва ли ще се задържи дълго по рафтовете.

© Yo Vo за ALL U Re

Преобладаващото черно и сиво в колекциите по релсите в бутика създава мрачна и утопична представа за класическа елегантност без излишни цветове, която (за нещастие) е достъпна до малко хора, но си струва споменаването дори и само заради възможността да бъде разгледана и оценена от първа ръка.

© Yo Vo за ALL U Re

ALL U Re in Grey е в Хотел Маринела на бул. Джеймс Баучер 100.