Шест причини да харесваме Dyed Soundorom

© Kevin Lake

© Kevin Lake

Или по-скоро половин дузина любопитни факти от живота на френския диджей и продуцент Dyed Soundorom, който открива сезона на Takeover в Yalta Club тази събота след полунощ:

1. Музикалното кръщене на Soundorom е в края на 90-те години на територията на прочутия клуб Le Batofar – корабчето на брега на Сена, което е било свидетел на някой от най-добрите задушевни афтърпартита в историята на парижкия ъндърграунд хаус.

2. Именно там се запознава с бъдещия си ментор и творчески партньор, легендата Dan Ghenacia – създател на музикалния магазин Traffic Records, резидент на въпросния Le Batofar и скромен последовател на калифорнийската хаус и психеделична сцена.

3. Ghenacia издава първите продукции на Soundorom за собствения си лейбъл Freak N’Chic – EP-тата Question Remote Cocktail са задължителни заглавия за всеки фен на симпатичния френски хаус.

4. Dyed Soundorom е много добър ремиксатор, както си личи от работата му върху The Paymaker на Anthea & Alex Celler, Amame на Intruder и най-вече по What They Say на Maya Jane Coles.

5. Soundorom е издавал парчета и ремикси за крайно разнообразни лейбъли като Tsuba, Adult Only, Crosstown Rebels, Real Tone, Culprit и Wolf + Lamb.

6. Най-важната година в досегашната му кариера е 2012. Именно тогава Soundorom се събира със старите си приятели Shonky и Ghenacia в издателски лейбъл и диджей трио под името Apollonia – верни братя по оръжие, които споделят общи музикални корени, вкус и гледна точка и искат да издават любимата си музика и да диджействат по цяла нощ в най-добрите клубове и фестивали по света.

Takeover с Dyed Soundorom е в събота, 10 октомври, след 23:00 в Room 2 на Yalta Club с вход откъм ул. Аксаков. Входът е 20 лева.