Нощен магазин: Playboy After Dark

В края на 60-те години на миналия век Hugh Hefner прави повторен опит да разшири успеха на своето легендарно списание Playboy (шест милиона копия тираж по онова време) в любимата на американците телевизия. Playboy After Dark е тежкарско токшоу, което върви в продължение на два сезона от началото на 1969 до 1970 и се явява продължение на записваното в Чикаго десетилетие по-рано Playboy’s Penthouse. Hefner e водещ на типичното ергенско парти в огромния си апартамент, пуши лула, разкарва се нагоре-надолу с две плеймейтки под ръка, разговаря свободно с гости от страниците на Playboy и дълъг списък с интересни попкултурни личности и не пропуска да покани жестоки групи и музикални изпълнители за гигове на живо – Ike и Tina Turner, James Brown, The Byrds, The Grateful Dead, Deep Purple, Fleetwood Mac, Joe Cocker, Sammy Davis Jr., Steppenwolf, Grand Funk Railroad и Linda Ronstadt.

Hefner кани изброените имена в телевизията във време, в което никой не се интересува от тях и участието при Ed Sullivan изисква установен хит,  мейнстрийм звучене и сериозен комерсиален успех. Според легендата, The Grateful Dead успяват да надрусат целия екип и гости на Hefner с висококачествено ЛСД, което кара операторите да се съсредоточават само върху тавана. Логично, групата не получава втора покана, а Playboy After Dark си остава страшно забавно и ценно пътуване назад във времето в годините на страхотни костюми, сексапилни жени, сексуална революция, жестоки групи и съблазнителни танцьорки – класическа 60-тарска телевизия отвсякъде.

DVD изданието с най-доброто от Playboy After Dark струва $19 и може да бъде поръчано онлайн. Голяма част от музикалните изпълнения в предаването могат да се гледат онлайн в YouTube.