Почти известни

© Borislavaaaawillmadeit

Има някаква тенденция момичетата от художествените академии да се събират на четворки за малки изложби с ново българско изкуство. След еротиката и голите тела в Мини Тяло сме се засилили към Almost Famous, първата съвместна изложба на четири млади илюстраторки от Националната художествена академия, които се опитват да съчетаят различните си виждания и вкусове към това изкуство – натурализъм, ърбън, модни и по-абстрактни илюстрации.

The Fox And The Prayer © Borislavaaaawillmadeit

Основният организатор, участник и куратор на изложбата е Борислава Караджова, която рисува под псевдонима Borislavaaaawillmadeit и тепърва ще се дипломира с магистърска степен по визуална комуникация от НХА.

Our One Room Shack Was The Smallest Castle © Borislavaaaawillmadeit

Sad Sunday Guy © Михаела Караджова

Вече сме ви запознавали с по-малката платинено-руса сестра на Борислава, Михаела Караджова – бакалавър по плакат и визуална комуникация от НХА, автор на еднократното модно издание Stalker и тежък фен на модерния рап и хип-хоп, който иска да се развива в модната и street илюстрация.

© Ива Димитрова

Ива Димитрова (hello/hella) рисува основно с черно и бяло върху всякакви, но не се ограничава само с графика и експериментира с акварелна техника при изработването на картичките Hella.

Bilbaofin © Здравка Будинова

Здравка Будинова работи като графичен дизайнер и илюстратор на книги, иначе се определя като пътеводител на галактическите си мечти, който най-често рисува своите приятели по забавен начин.

Doctors © Здравка Будинова

Ново, 09.10.2014: Видео от подготовката и откриването на изложбата от Русен Минчев и Габриела Минева от Gold Grippin`– създатели на широк кръг аудиовизуални проекти: музикални видеа, късометражни филми, реклами и всичко, което им допада като идея и визия. Двамата си падат много по всяка новост в технологиите и тенденциите в киното и не се страхуват да експериментират.

Откриването на Almost Famous е утре вечер след 19:00 часа в пространството на ­+ Това на ул. Марин Дринов 30, музиката от от No Comment и Riddimbox. Изложбата може да бъде разгледана до 22 октомври. Повече информация за събитието има тук.