Гидовете на Liganova

© Liganova

Градските гидове на Liganova не са като другите. Немската компания за търговски и маркетингови концепции (Hugo Boss, Cartier, Levi’s, Mercedes-Benz и Porsche Design) представя всеки град с наръчник за космополитни пътешественици, които разчитат на вътрешна информация къде да отидат, какво да видят и как да се забавляват, далеч от тълпите туристи. Джобните гидове изглеждат добре и съдържат безценните съвети на местните герои в модата, дизайна, изкуството и архитектурата. Тези хора познават града си най-добре и нямат нищо против да споделят къде се чувстват у дома си – любими кафенета, барове, галерии или просто места, които не присъстват в традиционните туристически пътеводители.

© Liganova

Berlin Inspires излиза два пъти годишно като сезонен джобен гид и приложение за мобилния телефон точно напреме за Berlin Fashion Week. Последното издание например включва любимите берлински ресотранти на издателя на списание Dummy Oliver Gehrs и дизайнера Daniel Grothues. Berlin Inspires се фокусира върху най-красивите места в немската столица.

© Liganova

Главата Summer Specials представя най-добрите магазини за летни аксесоари като слънчеви очила и велосипеди, цветари, плажни барове, летни кафенета, заведения за сладолед и открити басейни.

© Liganova

© Liganova

Имената на останалите глави като Beautiful Cafés & Breakfast Places, Lunch & Dinner Places for Every Mood, Berlin Nights и Accommodation Suggestions говорят сами за себе си. Приложението за мобилни телефони (iTunes) е полезно най-вече заради функцията Around Me, която предлага най-близките интересни места от гида според настоящото ни местоположение.

© Liganova

Издаденият в сътрудничество с Twin Magazine градски гид Inner London e идеална компания за всеки изследовател на английския мегаполис. Независимо дали искате да посетите изложението за изкуство Frieze предз октомври, мъжката седмица на модата в началото на януари или най-новата изложба във Victoria & Albert Museum, градът винаги има какво да предложи. Съветите в Inner London идват от дванадесет местни жители като архитекта David Kohn, модния дизайнер Markus Lupfer и моделката Heidi Harrington Johnson.

© Liganova

Главата Inspiring Shops & Art Spaces Tour представя най-вдъхновяващите магазини и галерии встрани от туристическите маршрути. В гида има и три пощенски картички по дизайн на лондонски артисти. Серията Inspiration Guide включва гидове за Париж, Амстердам и Копенхаген. В момента Liganova работи върху ново издание за френската столица и планира наръчници за други модерни дестинации като Истанбул и Тел Авив.

© Liganova

© Liganova

Гидовете на Liganova струват от €7 до €13 (+ €2,50 за доставка) и могат да бъдат поръчани онлайн тук. Кое е вашето любимо място в София? Споделете го в коментарите в нашата Facebook страница и може да спечелите един от десетте гидове на Liganova за следващото си пътуване до Берлин, Лондон или Амстердам. Успех.

Условия за участие: Промоцията е валидна за всички читатели, освен за служителите на Бойскаут ООД и Liganova. Промоцията продължава до 01.12.2013 включително. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип (Random Line Picker) от всички участници, изпълнили условията по-горе. Победителите ще бъдат публикувани на страницата на Boyscout и уведомени лично от организаторите. Начинът за получаване на наградата ще бъде уточнен лично с всеки победител. Бойскаут ООД и Liganova не поемат изпращане на наградите с куриер, а само чрез стандартна пощенска пратка от Български Пощи.