Хотел Maison Martin Margiela

Maison Martin Margiela редекорира парижкия хотел La Maison Champs Elysées в историческата сграда Maison des Centraliens. Ситуиран е на 8 rue Goujon – пресечната точка на Avenue Montaigne, Grand Palais и Place de la Concorde в центъра на френската столица, където се намират и някои от най-престижните модни къщи в света.

Изборът на собствениците на хотела е повече от логичен. Дизайнерът е преоблякъл 17 стаи и апартамента, както и рецепцията, ресторанта, бара и стаята за пушене, във внушителен концептуализъм. Бяла боя, деконструкция на формите, преосмисляне на майсторското и занаятчийското и накрая, но не и по важност, чувството за чисто и духовито са ключовите характеристики на пространството.

Не е нужно вглеждане, за да се открие артистичния почерк на марката. Още с влизането посреща огромна диамантена призма, мамеща за безграничността на пространство при рецепцията. Барът е обзаведен с дивани с дамаска от лен и памук, а детайли като лампи – бутилки, вълнени пътеки, принтирани в щампа на английски паркет, и незавършени отливки на гипсови орнаменти са вълнуващите отпечатъци в апартаментите.

[nggallery id=123]

Можеш да резервираш стая онлайн на www.lamaisonchampselysees.com. Има промоция за Deluxe стаи през август – дълъг уикенд с три нощувки за двама в Париж излиза 612 евро.