10 факта за Zev от Wolf+Lamb

1. Zev Eisenberg е едната половина от тежкарското дуо Wolf+Lamb. Свързваме ги предимно с добра продукция и ремикси, хотелски партита, басейни, любов към по-бавния звук и диското и Crew Love концепцията на другарите им от Soul Clap.

2. Момчето е вегетарианец, а името му означава вълк на иврит.

3. Zev расте в консервативната хасидска общност на ортодоксалните евреи в Бруклин и пее в момчешки хор от 8-годишен. Животът на божи човек явно не му допада много, защото се спасява в училище за равини в Израел и започва да се занимава с интернет бизнес от 15-годишен. Две години основава интернет компания в Ню Йорк и започва всичките си спечелени пари за грамофони и дийп хаус плочи.

Gadi Mizrahi и Zev Eisenberg © Masha Matveeva

4. Другата половина е Gadi Mizrahi. Двамата се запознават на парти в нюйоркския квартал Уилямсбърг преди десетина години и моментално се обединяват под псевдонима Wolf + Lamb. Както можем да се досетим, Gadi означава агне на иврит.

5. Вместо да започнат да изпращат демо записи на големите компании, Zev и Gadi създават собствен лейбъл Wolf + Lamb Music и започват да издават собствената си продукция онлайн. Вместо да пускат по скучни партитат в Манхатън за да се издържат, двамата наемат огромен лофт в Уилямсбърг, за да правят собствени партита, които доста често продължават до сутринта.

6. Втората му битка с раково заболяване през 2004 го провокира да се откаже напълно от консултантската си фирма и да се отдаде изцяло на музика и танци. Резултатът девет години по-късно е три звукозаписни лейбъла на Wolf+Lamb, отварянето на собствен хотел The Marcy Hotel и много качествена соулул електронна музика.

7. Дебютният албум на Wolf + Lamb излиза през 2010. Love Someone ги слага на корицата на DJ Mag, Mixmag пък го обявява за албум на месеца. Последвалото го турне The Wolf + Lamb Experience събира на едно място артисти като Soul Clap, Deniz Kurtel, Nicolas Jaar и No Regular Play и минава през важни градове за електронната музика като Детройт, Чикаго, Ню Йорк, Лондон и Берлин.

8. Дружбата между Wolf + Lamb и Soul Clap е толкова силна, че четиримата са живели заедно като съквартиранти в Маями.

9. Най-дългият сет на Zev и Gadi продължава десет часа и се случва на фестивала Burning Man, къде другаде.

10. Aко искате да разберете на какво е способен Zev, най-добре да си пуснете сета му по залез слънце от Гоа преди 3 години.

Последното му участие на канадския фестивал МUTEK заедно с Gadi също е забележително.

И за финал: Wolf + Lamb vs. Soul Clap в Торонто.

Zev от Wolf+Lamb свири тази вечер на ReelFeel Open Air. Билетите струват 35 лв. на предварителна продажба  и 40 лв. на входа.