Фестивалът Reworks в Солун

Гърците може и да са закъсали сериозно през последната година, но не можем да не им кажем едно ефхаристо заради концертния и клубен живот и добрите фестивали, които организират и които не са фалирали все още, дори напротив: стават все по-големи и интересна с всеки изминал сезон, докато Солун и Букурещ в Румъния се утвърждават като най-близките, сравнително евтини и достъпни градове, в които можем да гледаме най-актуалните групи на сцената в момента.

Електронният фестивал Reworks в Солун се провежда всяка година през септември и се върти около съпоставянето на древната история на града със съвременната култура и напредничавата музика и модерно изкуство, представени в градска среда (21-23.09). Предишните издания могат да се похвалят с над 600 артисти и повече от 65 хиляди посетители, но самите организатори признават, че икономическата криза се е саморазправила с повечето интересни събития в страната и Reworks е единствения гръцки фестивал за съвременна музика, оттам и императивното мото We Define Our Future. Осмото издание на Reworks ще се проведе в комплекса Mylos на две открити и три закрити сцени, на които ще се появят около 50 имена. Акцентът през 2012 е върху американската сцена – Ню Йорк с лайв на Nicolas Jaar и сет на Soul Clap, Маями с Maceo Plex и неговият лейбъл Ellum, иначе задължително трябва да се видят и Benoit & Sergio, немците Daniel Bortz и Pan-Pot и италианците DJ Tennis и Tale of Us.

Вълнуваме се най-много за участието на пианиста и продуцент Francesco Tristano и най-много за потвърдения в последния момент лайв на Sebastien Tellier, който ще представи новия си албум My God Is Blue.  Дори само неговото име е достатъчен повод да посетим Reworks, но няма да откажем и Resident Advisor партито на покрива на хотел MET със споменатите вече Soul Clap и Benoit & Sergio.

Единичният билет за фестивала в събота струва 25 евро (30 на входа). Билетите за партито на RA в неделя са ограничени и струват по 20 евро. Билетът и за двата дни струва 40 евро. Можете да ги поръчате онлайн ето тук.