Ментос

Спомнете си преувеличения позитивизъм в реклами на ментови дражета от 90-те и актьорите с голяма усмивка и ще ни разберете. Комбинацията от синьо и ободряваща мента действа като адреналинова инжекция в пролетния гардероб и едновременно с това предизвиква силно deja vu от миналото лято. Приемаме я без възражения.

© Венцислава Василева и Асен Емилов

Памучният блейзър на Marc O’Polo (400 лв.) привлича първоначално с приятния цвят, но печели окончателно с изненадата от вътрешната страна на яката. Ментово зеления цвят очевидно не е за подценяване след като дори подобна консервативна марка за ежедневна мода си е позволила да рискува с подобен детайл. Моделът е с полу-хастар в предната част, без това да го лишава от вътрешен джоб. Кройката от памук гарантира прохлада и небрежно намачкване. Цената обаче е трудна за преглъщане. Памучната риза на Capasca (79 лв.) подчертава отлично цвета на блейзъра.

© Венцислава Василева и Асен Емилов

Друга възможност за комбиниране с блейзъра е полошъртът на Marc O’Polo (120 лв.) – нищо повече от класически тишърт с яка и лого на марката от висококачествена материя в същия ярък пастелен цвят.

© Венцислава Василева и Асен Емилов

Памучните летни пуловери все още се доказват като практично решение за пролетта и лятото, като изключим тежестта на плетката. Моделът на Pull&Bear (70 лв.) може да бъде намерен и в синьо, ако свежестта ви идва в повече.

© Венцислава Василева и Асен Емилов

Суетшъртът на Smog (New Yorker) е добра находка за свободното време поради две причини  – цената (30 лв.) и меката материя.

© Венцислава Василева и Асен Емилов

Втален памучен панталон на Capasca (89 лв.) продължава дългогодишната линия на кройката на българската марка. Кецовете са ясни.

Capasca е на бул.Витоша 60, в City Center Sofia и The Mall. Marc O’Polo e в Сердика Център. Pull&Bear е в Сердика Център и The Mall. Smog е в New Yorker – Сердика Център и The Mall.