Супер подаръци за момичета в последния момент

Имате достатъчно излишни пари за по-сериозен подарък за хубавото момиче до себе си, сетили сте се в последния възможен момент и търсите поне малко замазване на положението и прошка за предстоящото гледане на съботно-неделните футболни дербита и опиянението с вино в компанията на добри приятели? Хубавите класически подаръци са малка стъпка в правилната посока за запазване на домашната хармония и укротяване на войната вкъщи.

1. Обикновено залагаме на красивите високи токове в черно от по-достъпните марки като Zara, но днес се чувстваме по-ларж и безсмъртни и съответно можем да инвестираме в най-доброто на пазара в момента – класически fuck me pumps модел с тънка подметка и достатъчно висок тънък ток в тъмносиня лакирана кожа на Prada (920 лв. от Etiquette в София на пл. Света Неделя 5), който отваря портфейли и провокира невярващи женски погледи (и благодарствени деликатни усмивки) с еднакъв успех. Точно този чифт е произведен от т.нар. кожа Saffiano – приятно щампиран и леко релефен материал, който се почиства много лесно, издържа на драскотини и присъства в пролетните колекции на повечето луксозни марки като Ferragamo. С други думи, хем приятно скъпо, хем изненадващо практично решение.

2. Opium e легендарният аромат на Yves Saint Laurent, нанесъл най-много непоправими изкривявания на детската психика на част от Boyscout редакторите само защото е прекалено силен и обсебващ подарък за 13-годишни момчета. За да можем да оценим невероятното му влияние и откровена сексуалност, трябват да минем през достатъчно опит и генерични аромати – Opium не е ежедневен аромат и най-добре да се използва от самоуверени мъже и жени само вечер или с повод – свещи, камини, дизайнерски интериори, бельо от Agent Provocateur, сексове, такива хубави работи. Последната дамска разновидност Black Opium (195 лв. за 90 ml парфюмна вода от Douglas и Beauty Zone) рокендрол интерпретация на оригинала, която залага на глем рок естетика в лъскавата бутилка и привлекателен флорален аромат с доминиращи нотки на кафе и ванилия.

3. Хубавите момичета не могат да имат достатъчно вталени черни джинси с обикновен изчистен силует по тялото (70 лв. от Zara)…

4. …и полупрозрачни черни бодита (60 лв. от Oysho в Paradise Center), за да не настиват лесно и да се чувстват по-секси в офиса и кафето отсреща.

5. Не се сещаме за друг автор освен бащата на италианския неореализъм Алберто Моравия, който да пише толкова интригуващо за красотата на Рим, социалното отчуждение и секса и еротиката в по-ниските прослойки на обществото. Писателят е удостояван с най-престижните литературни награди в Италия, но Ватикана не го приема много добре и постоянно поставя произведенията му в списъка на забранените книги. Последното означава, че със сигурност си заслужава да го четем. Римски разкази (14 лв. от всички книжарници) е сборник от от брутално откровени, забавни, трагикомични, интелигентни и кратки истории за бедните квартали на Рим, чиито герои са обикновените хора – водопроводчици, перачки, крадци, собственици на малки дюкянчета, проститутки. Все хубави и интересни хора с добри истории, които провокират и възбуждат въображението и мръсното подсъзнание.

6. Звъните на Нева Балникова и си поръчвате  дамска гривна във форма на плитка (200 лв.), изработена от сребърна галванопластика, което я прави обемна, но лека. Диамантите са най-добрите приятели на меркантилните кучки, а бижутата и аксесоарите на Нева – само на свестни момичета, с които искаме да излизаме, общуваме и спим редовно.

7. Ray-Ban Aviator (260 лв. от Leonardo) е най-известният модел в историята на слънчевите очила, който си остава със същия съвършен дизайн от 1937 година и до днес. Допълнителна екстра е, че бъбреците стоят еднакво добре и на жени, и на мъже. Смяната на титуляра, който ги носи, е в реда на нещата.

Beauty Zone и Douglas са в The Mall, Mall of Sofia, Сердика Център и Paradise Center. Etiquette в София на пл. Света Неделя 5. Leonardo е на Витоша 35А и Витоша 48. Нева Балникова е в Стари Градски (Славянска 33) и Sabai (Ноефит Рилски 63). Oysho е в Сердика Център и Paradise Center.  Zara е в Сердика Център, Paradise Center и The Mall.