Boyscout подкаст – Ник Николов

© Елен Неврокопска

Макар и да е все още само на 20, Ник Николов има достатъчно опит като продуцент на чувствена и мелодична електроника и все по-често се престрашава да пуска музика на партитата на своите приятели от Elevate. Нарастващите ангажименти на Николов се сблъскват сериозно с опитите му да завърши успешно компютърни науки и да продължи образованието си във Великобритания, но музиката винаги си остава основната и най-важна любовница. Основна заслуга за последното имат младите родители на Ник – големият Николов го учи на основните неща в смесването, а майка му го възпитава в ценностите на хаус, боса новата и джаз, без да пропуска да го запали и по Междузвездни войни.

Продължавам да се възхищавам на ръцете на Herbie Hancock, перфекционизма на Nicolas Godin и Jean-Benoit Dunckel от Air, Gilles Peterson и продукцията на Daft Punk, но през последните няколко години интересите ми се разрастнаха неимоверно. Напоследък се вълнувам от новите проекти на Thom Yorke, новостите на UK сцената и как младите хора започват да заменят Skrillex с Disclosure и Julio Bashmore. Тази година ще излязат доста силни албуми.

Ник Николов все още се чувства по-комфортно като продуцент в собствената си спалня, но му се налага да излиза често заради приятелството си с Васил Иванов от Elevate и Любо Урсини. Последно го слушахме да свири преди Maceo Plex, но фаворитът му в това отношение си остава KiNK. Научил съм доста от него. Фен съм и на Guy Gerber от години, с него също беше емоционално. От новите имена се забавлявам сериозно с Adam Port и tINI. Не на последно място, винаги е готино когато пускам с другите двама резиденти на Elevate!

Концепцията зад подкаста? Исках да отразя настоящия емоционален период в живота си с емоционален подкаст.

Повече за Ник Николов – във Facebook, Twitter и Soundcloud. Следващото му участие е утре вечер на откриващото парти на подгряващото парти за Horizon Festival заедно с Любо Урсини и Валди. Фестивалът ще се проведе в края на този месец в Банско. Цените на билетите започват от 39 лева, но има и доста приятни комбинирани опции с карта за лифтовете – повече подробности ето тук. Elevate имат собствена вечер на 25 март с участието на KiNK, 1000 Names, Любо Урсини и Ник Николов.