70% надолу

Селектираме пет неща от редовната разпродажба със 70% надолу от оригиналните цени в Mr Porter, подредени прилежни по категории: облекло, обувки и аксесоари. Евала.

Вталеният блейзър Byard на Paul Smith (€219, намален от €730) е универсална добавка към летния гардероб заради добрата материя от чиста коприна, полухастара, който не запарва излишно, единичния шлиц, който обира още повече силуета и го държи близо до тялото и разбира се заради наситения син цвят, който изглежда добре с абсолютно всичко, независимо дали изберете да го носите формално с риза, плетена вратовръзка и панталон в друга гама или се спрете на по-свободен уикенд дрескод от джинси, пуловер и дори кецове.
Бонус за богати: кафяв кожен бомбър на същата марка с опростен дизайн.

Плетеният памучен бомбър на американската марка Hentsch Man (€89, намален от €295) с два предни джоба и по-тънки ластици от обикновено в контрастен цвят е нов прочит на класическото колежанско varsity яке, което шества повсеместно в мъжките колекции през последните няколко години. Разликата с традиционните модели обаче (без въобще да споменаваме пилотските бомбъри от полиестер) е в плетената материя, която си изглежда като леко перфорирана на светлината. Ще изглежда добре и с къси, и с дълги панталони, и с Air Max-ове, и с класически бели Converse-и или последната ни мечта – някой чифт на Common Projects.
Още по темата: коженото varsity яке на Dolce & Gabanna.

Памучната карирана риза на Marc By Marc Jacobs (€54, намалена от €180) се комбинира елементарно с каквито и да било блейзъри, къси панталони, джинси и всеки лежерен аутфит, който изисква неформална риза с копчета на яката. Монограмът MJ върху ръкава всъщност отговаря на логото на името на дизайнера, но пък изглежда като готин детайл ако се казвате Михаил Йорданов например. Тъпата шега настрана, но подобен универсален модел се вписва отлично в няколко различни стила, независимо дали предпочитате гардероба на колежанските модели или просто залагате на ризи вместо тишърти.
Изгоден бонус: риза от шотландско каре на Billy Reid.

Кожените дерби обувки на Adieu (€150, намалени от €500) в мръсно бяло печелят по точки заради елегантните каучукови подметки, контрастните черни кантове и кожена подметка, които ги открояват като модерна интерпретация на класическия модел Derby. намалени от €500) в мръсно бяло печелят по точки заради елегантните каучукови подметки, контрастните черни кантове и кожена подметка, които ги открояват като модерна интерпретация на класическия модел Derby. Бялото не е практичен избор за обувки от кожа, но все пак Adieu са се спрели на значително по-приемлив нюанс.
Бонус: кожените боти на Red Wing и derby интерпретацията на Ann Demeulemeester.

Класическата месингова ID гривна на Maison Martin Margiela (€188, намалена от €375) продължава да присъства в каталозите на френската модна къща дори след колаборацията с H&М и наличието на подобна интерпретация във въпросната колекция. Оригиналът обаче е вдъхновен от идеята за двойствената идентичност и е способен да вкара огромни количества тестостерон във всеки аутфит.
Още една възможност: аналогичният модел с плоска верижка за абсолютно същата цена от Maison Martin Margiela, разбира се.

Цялата разпродажба на Mr Porter е тук.