Някои известни хора

© Adam Tetzloff / downtownatdawn.blogspot.com

Американският фотограф Richard Kern е известен предимно с еротичните фотосесии на обикновени момичета и видео клиповете от различни части на света, които снима за списание Vice (Shot by Kern). По-възрастните го помнят като активен участник в нюйоркската ъндърграунд сцена с експериментални филми и еротични фотографии, но работата му с независимото списание Vice го представя на по-широката публика. Снимал е в България, резултатът от гостуването му миналото лято може да бъде гледан тук.

Сега се връща за още красиви момичета и най-вече за откриването на своята първата самостоятелна изложба в България под името Някои известни хора. Kern ще представи 36 от най-разпознаваемите си фотографии: актрисата Eva Green, Nick Nolte по халат в собствената му спалня, Marilyn Manson, Nick Cave с награда Grammy и две голи мадами, Kim Gordon от Sonic Youth, Mark Ronson и други такива интересни типажи. Kern e обещал да изнесе и лекция в деня след откриването, по време на която ще покаже последните си късометражни филми и ще поговори с публиката за голите момичета, известните хора и за себе си. Boyscout го попита за историята на две от най-силните снимки в изложбата.

Richard Kern (1986). Снимахме Fingered в Дет Вали, Калифорния, когато Chevrolet-ът (модел 1954), който използвахме се развали. Бяхме на мили от цивилизацията. Звездата на филма Marty Nation изкара кутията си с инструменти и поправи колата. Останалите стреляхме по консервни кутии с пистолета, докато той работеше.

Courtney Love (1987). Спах в апартамента на Courtney в Холивуд по време на едно пътуване до Лос Анджелис. Мой приятел (мъжът в леглото) я познаваше и беше обсъждал с нея да сформират банда. Мисля, че Courtney работеше като стриптизьорка. На сутринта тя ми изсвири няколко песни на китарата и каза: Ще стана известна. Две години по-късно осъзнах, че това е същото момиче, което сформира Hole и се омъжи за Kurt Cobain.

Изложбата Някои известни хора е отворена за посетители от 5 до 22 юли във Vivacom Art Hall в телефонната палата на ул. Гурко всеки ден от 10 до 18 часа. Откриването е тази вечер от 19:00. Утрешната лекция на Richard Kern е със свободен вход и започва от 18:30, пак на същото място. Кастингът му за момичета продължава непрекъснато, можете да му пишете на info@richardkern.com и да спечелите $200 долара с малко еротични снимки.

Ново, 10.07.2012. Under The Line снимат Richard Kern в София.