Велосипедни разходки

Все още сме твърде далеч от адекватно количество велоалеи и възможност да наемаме велосипеди за придвижване в града, както е във всеки голям световен град – засега сме пробвали този екологичен и приятен начин на придвижване в Ню Йорк и Барселона, струва си. Вече съществуват първите стъпки в тази насока и може да покажете града си чрез велосипедна разходка за чуждестранните си приятели и гости на София.

Sofia Green Tour e готин вариант да наемеш велосипед с приятели и да се отправиш на обиколка из забележителностите и парковете на града. Байковете са разположени пред Народния театър Иван Вазов, пичовете организират и разходки, т.нар.Bike Tours, по различни маршрути в София, а също и участие в традиционното събитие Cycle Sofia Night всеки четвъртък с повече от 200 велосипедисти.

Sofia Green Tour работи от април до ноември всеки ден от 11 до 5 следобед. Наемът за три часа е 16 лв., а за цяло денонощие – 25 лв. Интересно как потребителите ще приемат подобна цена. Ще трябва да оставите и капаро от 100 лв. ако се разхождате сами. Ако сте в група с гид, не е необходимо. Наличието на застраховка е силно препоръчително.