Читанка, Седмица 58

Основната картинка в читанката днес е на Николай Ванчев, един от редакторите в Boyscout, който се вдъхновява от добрия хип-хоп и джаз, баскетбола и графити културата. В момента работи усилено като арт директор и ученик в школата за това как да не се закъснява с крайните срокове.

Освен гениален режисьор, Stanley Kubrick е и много добър уличен фотограф, който често пътува с нюйоркското метро.

Raphael Orlove дава съвети за евентуалния апокалипсис в края на годината.

Добре облечените британците са против появата на Abercrombie & Fitch на Savile Row.

Най-талантливият рапър от Оdd Futrure, Earl Sweatshirt, се завръща там, където му е мястото.

[vimeo]http://vimeo.com/41339360[/vimeo]

Bonjour е още един магазин, който липсва в София, но би бил интересно допълнение към иначе пестеливия избор на подобни места.

Ходенето на втория уикенд na Coachella не е било чак толкова лоша идея.

Колегите от Kinfolk често организират вечери за най-добрите си приятели. Запазваме си правото да адаптираме идеята.

Невиждан концептуален арт на David Cronenberg, първата опция за режисьор на Зов за завръщане преди продуцентите да се спрат на Paul Verhoeven.

SPIN споделят групите, които с годините стават все по-добри и по-добри. Sonic Youth са там, няма как. Освен това класират стоте най-велики китаристи за всички времена и ни вкарват в дома на Anthony Gonzalez – французинът зад М83 и най-доброто фестивално парче напоследък, Midnight City.

За вас абитуриенти – GQ съветват как да вземете най-много от бала си и съответно да не се изложите. Но истинският бисер в последния им брой е невероятната история на George Wright, който успява да се изплъзне от американското правосъдие по забележителен начин повече от 40 години.

Чували ли сте за величествения разказвач и създател на Buffy, Joss Whedon? Да, и ние така.

Мили момичета, зарежете йогата и се запишете на балет.

© Betty Sze за Мodels.com

Carmen dell’Orefice, Pat Cleveland и Estelle Lefébure не ви говорят нищо като имена, значи не познавате три от най-легендарните моделки на ХХ век.

Guardian почитат живота на Аdam Yauch с добра галерия от снимки.

С няколко думи: GQ и James Franco набързо, стъпка по стъпка от раздаването на наградите Tony, тайните на Richard Branson, три години Kickstarter. Удобен момент за обзор на най-доброто от седмицата на дизайна в Милано.

Приятно четене и хубав уикенд.