Панорама бар

© Александър Осенски

Барът на покрива в новооткрития Sense Hotel се появява навреме за активния сезон на откритите заведения и със сигурност ще привлече клиентелата на затворилия Toba&Co и останалите по-добри градини в центъра.

© Александър Осенски

Най-голямото му предимство е местоположението на последния етаж на хотел в идеалния център, откъдето се разкрива впечатляваща 360-градусова панорама към цяла София и Витоша, а вечер светлините на града подчертават най-доброто от катедралата Александър Невски, площад Народно Събрание, Софийски университет, жълтите павета и добре поддържаните дворове на италианското и австрийското посолство. Голямата тераса и закритият салон са ясно обособени помежду си с френски прозорци. Липсва само басейн като в The Standard Hotel в Ел Ей, но нищо – следващият път.

© Александър Осенски

Капацитет на заведението е 84 човека на терасата и още толкова по сепаретата и масите вътре. Обзавеждането е семпло и ненатрапчиво – високи маси и бар столове плюс мека мебел в синьо и сиво. Персоналът няма нищо против да размества и съединява високите маси, ако се появи по-голяма компания.

© Александър Осенски

Цените са повече от поносими за подобно място. Твърдият алкохол е от 7 до 14 лв. (малкият Absоlut е 5 лв.), всички коктейли са на фиксирана цена от 7 лв., чаша вино е 7 лв., а бирата – 4 лв. Барът е създаден с идеята за напитки и не толкова за храна, затова бързото похапване се носи от ресторанта на хотела – няколко вида салата, предястия, клуб сандвичи и доста вкусно ризото (12 лв). Персоналът се държи възпитано, а барманите умеят да импровизират с коктейлите извън менюто, които поръчвахме.

© Александър Осенски

Музиката е обичайната за подобно място соул, фънк, диско и лежерен хаус. Управителите смятат да организират тематични партита в четвъртък, петък и събота с гостуващи диджеи и джаз групи с музика на живо, но няма как да очакваме по-шумни партита, заради проблема с шума за гостите в целия хотел и съседите наоколо. Заведението работи до един след полунощ, което го прави подходящо за леки питиета с приятели и приятни момичета, преди да се продължи към някой от клубовете наблизо.

© Александър Осенски

Барът на покрива на Sense Hotel е създаден с мисълта за интелигентни и възпитани хора, които искат да изпият по няколко големи уискита след работа без да чуват разговорите на своите съседи. Със сигурност ще се напълни и с доста чужденци, които са свикнали на подобни заведения. Предстои да видим каква публика ще се оформи там.

© Александър Осенски

Барът на Sense Hotel (Цар Освободител 16) работи всеки ден от 09:00 до 01:00. Телефонът за резервации е + 359 2 44 62 516.