Иван

Иван работи като visual merchandiser в H&M, а през останалото свободно време предпочита да се наслаждава на всяка красива дреха, песен, Европа извън България или просто на свободните 20 минути, които прекарва със списание. Забелязахме го първоначално заради добре поддържаната брада, която носи откакто се помни.

От колко време си с брада? Буквално откакто започна да расте. В началото не исках да нося брада и я бръснех за кратко, но впоследствие естетичният мързел надделя и реших, че се харесвам с нея. При това с все по-дълга. Най-големият плюс е, че ако изглеждаш добре с брада, спестяваш ежедневно 20 минути сутрин или вечер за бръснене. Недостатъците лесно се превръщат в преимущества, стига да откриеш точния и лесен начин за това как да я поддържаш добре.

Как я поддържаш? Какво би казал на всеки, решил да пусне брада? Подстригвам я веднъж или два пъти седмично (може би през 5-6 дни) с машинка. По-важно е да поддържаш кожата на лицето си здрава, оттам идва и добрият вид на брадата, която само се оформя. Макар че моята брада напоследък започна да изсветлява незнайно защо, дано не прекалявам с грижите. Ако сте решили да пускате брада, винаги личи дали е просто от мързел или защото наистина искате. Границата между небрежното и занемареното е тънка. Изисква по-малко грижи от ежедневното бръснене, но не трябва да се пренебрегват.

Най-добрите бради, които си виждал и хората, които ги носят? Моментално се сещам за Marcelo Burlon и Stefano Pilati. Може би и Angelo Flaccavento, но само когато не е прекалил с дължината.

Видео на Васил Германов и Георги Янакиев за Boyscout и Under The Line.