Късометражно кино с David Beckham

Предвид безбройните му проекти и още по-безбройни рекламни договори за кого ли не напоследък напоследък (Adidas, Kent & Curwen), няма как да не си помислим, че футболната кариера на David Beckham е била просто една лека загрявка преди създаването на сериозна империя за правене на пачки, която (въпреки отричането на какъвто и да било интерес от негова страна) чука на вратата на комерсиалното холивудско кино. Шегата настрана – забравяме за кратката му поява в последния филм на Guy Ritchie и предстоящата (вероятно по-сериозна) роля в следващия му проект за рицарите на Крал Артур и обръщаме внимание на последните му два късометражни филмчета, които са реализирани покрай рекламните ангажименти на бившия футболист за английската класическа мотоциклетна марка Belstaff и шведската компания H&M. Долните клипове са доста интелигентен и неимоверно скъп успешен опит да се привлече повече внимание и да се създаде достоверност в споменатите марки и техните кожени якета/карирани ризи. Ако не нещо друго като удивителен актьорски талант или невероятна история, то последните два видео клипа с участието на David Beckham са поредното приятно упражнение по това как се снима и режисира рекламна кампания за модна марка по хитър начин без досаден брандинг.

Outlaws е сюрреалистичен 15-минутен филм за мълчалив мотоциклетист и каскадьор по неволя (Beckham) и неговия Triumph Bonneville 1100, който се вкарва в опасна игра с циркова актриса и зъл ревнив режисьор на трупа от странни типажи по прашните пътища на Мексико. Продуцираната от Liv Tyler историята на сценариста и режисьор Geremy Jasper е силна не само заради приличното операторско майсторство, но и заради небрежно изиграните роли на иначе титаните Katherine Waterston, Cathy Moriarty и Harvey Keitel. Както можем да се досетим, трите основни кожени якета на Belstaff във филмчето са налични в онлайн магазина на марката.

Modern Essentials е името на мини колекция на H&M с ключови модели мъжко облекло, подбрани с помощта на английския футболист, който знае как да се справя с комбинирането на базовите неща в гардероба. Та така, филмчето към последната кампания го среща с американския комик Kevin Hart, който трябва да се превъплъти в образа на Beckham за предстоящ биографичен филм. Hart е доста добър стенд-ъп комик и реално изнася цялата история и смешни диалози на гърба си, доказвайки защо е един от най-ангажираните холивудски актьори през последната година и половина.

Belstaff е тук. H&M е тук.