Бира/Текила

Правилата на класическото плажно опиянение през лятото изискват хубава бира (разхлажда идеално, не тежи като твърдия алкохол, не подвежда опасно като бялото вино и шотовете с водка с доматен сок) с няколко текили за отскок и засилване на либидото. Desperados е бира с аромат на текила, лимонови нотки и екзотичен сладък привкус. Съдържанието на алкохол (5,9 %) я нарежда сред силните бири на пазара.

Истинската текила се произвежда от редкия кактус синьо агаве, затова очакваме предимно аромат и леко подсилване на градуса от Desperados. Ще свикнем и с инфантилното име, което напомня още веднъж за връзката с Мексико, Rodriguez, Tarantino, смъртоносния калъф на Banderas и знойното тяло на Selma Hayek, което се вижда отразено в стъклото на потната бутилка при по-дълго взиране. Сервира се ледено студена. Cool, I say, cool. Lead the way, ok.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IH0jpQ_M9Tw[/youtube]

Desperados е в по-добрите барове и клубове в страната наоколо на цена от около 5 лв. Boyscout подарява по един кашон от новата бира на трима читатели, които препоръчат тази статия, харесат страницата ни във Facebook, направят същото и с Desperados и накрая изпратят своя убийствена парти снимка на desperadosbulgaria@gmail.com до 24 юни. Tеглим победителите на случаен принцип след седмица.