Nooka и Matthew Waldman

Първите продукти в портфолиото на Nooka са часовниците. Идеята за нестандартния дизайн осенява Waldman, докато гледа големия стенен часовник в лондонски хотел и си задава въпроса защо визуализацията на времето е толкова стандартна.  Веднага скицира няколко идеи, взема ги със себе си в Ню Йорк, работи по тях известно време и накрая успява да патентова уникалните си дисплеи. Линейната и графична визуализация на времето при часовниците Nooka провокира малко по-интуитивно отгатване на времето. От опит знаем, че се свиква бързо.

[nggallery id=82]

Matthew Waldman бе достатъчно добър да ни отговори на няколко въпроса:

Какво е Nooka за теб? Унификация. Опитвам се да създам общ език, с който човечеството да общува и прогресира.

С какво визуализирането на времето от Nooka е по-добро от досега приетото? Не знам дали е по-добро или по-лошо. Може би за едно дете е по-интересно? (смее се). Това е различен, алтернативен вариант. За мен е по-важно и стимулиращо да имаш избор. Представи си, че изпращаме часовник Nooka в космоса. Извънземните определено ще се ориентират. Това прави ли ни по-добри?

Освен в дизайна на Nooka, в какво друго виждаш част от себе си? Харесвам Hello Kitty, Citroen iD19 oт 1965, логото на CBS и sci-fi филми.

Nooka има официално представителство и в България. Повече информация за продукти и цени – на www.tikitakaood.bg