Птиците на Еснаф политат в Kickstarter

Познаваме Еснаф като българската компания за дървени магнитни играчки на двама архитекти с отлично око за продуктов дизайн, които очевидно обръщат доволно внимание на сина си и се вдъхновяват от неговите интереси, за да разгърнат своите идеи за креативни игри без значение от възрастта.

След като тяхната популярна северна лисица се е настанила удобно на лавиците на дизайн фенове и в сувенирните магазини на някои от най-големите световни музеи като Fondation Louis Vuitton, Beyeler, Red Dot Design Museum, National Gallery of Singapore, Z33 и други, Еснаф стартира втора Kickstarter кампания за новата си колекция птици – екзотични (паун, какаду и тукан), грабливи (орел, лешояд и ястреб), дългокраки (фламинго, щъркел и чапла) и водни (лебед, пеликан и фрегата).

Горната класифицкация по семейства е съвсем условна, защото интересният момент в Еснаф е именно възможността не просто да сглобявате, а да смесвате всички части по дължини, форми, криви, цветове, текстури и кавото си поискате, за да създавате безброй видове птици и странни същества.

Креативността не спира дотук, защото наличието на магнитни точки и равнина между две магнитни части позволява да добавяме материали от вкъщи или от бюрото като хартия, кламери, карфици, пирони, копчета, плат, вълна, кожа и да довършим дизайна по още по-изобретателен и свой начин.

За щастие, нищо от първоначалното ДНК на Еснаф не е заличено – всички играчки се проектират и изработват ръчно от Атанас, Бистра и Антония в малката им пловдивска работилница. Основната цел също е без промяна. Като семеен бизнес, започнал като хоби и разраснал се до бутиково архитектурно студио за ръчно изработени оригинални дизайн подаръци, титулярната тройка продължава да вярва в идеята за красиви пространства, свободна игра и по-чиста среда.

Kickstarter кампанията за новото пъстро ято ще помогне Esnaf да участва на бъдещи международни форуми и да стигне до още повече световни пространства за изкуство в САЩ, Канада, Скандинавия и Азия. Всички, които подкрепят кампанията, получават избран от тях продукт от новата колекция птици според приноса и удареното (финансово) рамо. Почваме да планираме разширение на домашния зоопарк още отсега.

Птиците на Еснаф са в Kickstarter до 21 юли. Повече за играчките на компанията има тук.