Лунната повърхност у дома за успокояване на нервите

Всичките сме в канавката, но някой от нас гледат към звездите. Или поне си преговарят лекотата на Oscar Wilde и се вдъхновяват от близки тъжни планети и самоубийствените пиеси на Claude Debussy. И понеже съвсем доскоро отбелязвахме 50 години от кацането на Луната и осъзнахме, че едва ли някога ще стъпим на земния спътник, няма как да откажем малка част от нея в домашния офис.

Тримата дизайнери от хонконгското студио DeskX продължават да експлоатират огромния интерес и благоговение към обектите от слънчевата система с чисто нов продукт от своята серия тактилни небесни обекти за бюра и интериори. Този път въображението е провокирано от Lunar Surface – квадратно парче с достоверен релеф на лунната повърхност, съчетало в еднакви дози любовта към брутализма, сивия цвят и богатия архив на мисиите Apollo.

Създаден с помощта на точни топографски данни от лабораторията на Наса, красивият релеф с многобройни и разнообразни кратери е отлят и моделиран на ръка от ювелирен бетон и цимент, преди да бъде поставен върху алуминиева основа. По-големият размер (180 мм х 180 мм) става за окачване на стената или върху полица, а по-малкият (100 мм х 100 мм) е идеален като акцент върху маса за кафе или направо върху бюрото.

  Създателите твърдят, че осветяването на домашната лунна повърхност от директна светлина я кара да изглежда направо като истинска с всевъзможните си подробни детайли и добавят няколко допълнителни аксесоара, за да почетат и самото кацане на Луната – алуминиева химикалка и стойка във формата на ракетата на Apollo 11, бележник с твърди корици и книга с интересни снимки и факти за Луната и знаменитото събитие.

Kickstarter кампанията за DeskSpace: Lunar Surface продължава до 16 април онлайн тук. Цените на различните комплекти започват от 140 лева.