ВИДЕО: Дороти Такев решава токсичните си драми с брадва

Близо десетилетие след последното си визуално EP, Дороти Такев очевидно живее много по-различно. Свободолюбивите разходки на каданс по амстердамските потайности от Make Art Not Euro са останали далеч в миналото, а най-новият проект на българската певица е кървава история за отмъщение, убийство, напоителен секс и много кръв.    

Късометражният музикален филм Murder Sex Music включва четири нови авторски песни на Дороти, продуцирани от Kamen и пипнани от Kay Be. Навлизайки дълбоко в темата за токсичните взаимоотношения между хора, оплетени от страст и агресия, Дороти разкрива една различна връзка, претърпяла тотална катастрофа в момента, в който ревността се намесва. Сигурна съм, че всеки е изпитвал такива емоции в даден момент от живота си. Но развитието на филмовия сюжет в нашия случай отива в една по-различна и крайно артистична посока, която изследва не само любовта, но и всички тъмни сили, които тя носи със себе си.

© Беркан Бекир

След подобен удобен пас, режисьорът Димитрис Георгиев няма как да не отиграе перфектно със сценарий и режисура, вдъхновени от работата на любимите му Ti West, Donald Glover, Quentin Tarantino, SZA, Rihanna, The Weeknd и RAYE. Но за да не продадат къщите и бъбреците на своите бащи и майки, приятелите от детинство Димитрис и Дороти взимат умното решение да действат високобюджетно като идеи и прагматично като реализация, разказвайки историята на обратно от развръзката.

© Беркан Бекир

Всяко едно от парчетата дърпа историята в една сцена ала lуric video, а основното драматично действие се развива в интерлюдиите помежду им. Резултатът е достоен за адмирации и галопира светлинни години напред пред 90% от нещата, които се снимат наоколо.

Murder Sex Music (самиздат) е в Spotify, Apple Music, Bandcamp, Deezer, TIDAL и YouTube Music.