СЕЛЕКЦИЯ: Хавлиеният халат на Standard Procedure и Zara

Последната колаборация на Zara e безподобно упражнение по брандинг. Испанският гигант за бърза мода е ясен. Standard Procedure пък е австралийска козметична марка, популярна със своите ретро опаковки, разпознаваемо наситено оранжево лого на изгряващо слънце и дългогодишна експертиза в слънцезащитата (защото, нали, Австралия).

Какво ги свързва помежду им? Очевидно далновидното решение на Zara да ползва цветовата палитра и винтидж брандинг на Standard Procedure и да ги преоткрие в 70-арска психеделична естетика за скромна плажна колекция. Наситеното оранжево, червено и жълто се откриват в стегнатата селекция от хипстърски хавлиен халат за баня (109 лева) с кадифено покритие и бродирано лого, който може да служи добре не само в Instagram, но и на плажа и в дома.

Имаме и униформа от къси панталонки с бродирани ризи (60 лева), два вида шапки (с периферия или с цяла стена против изгаряне на врата), плувни шорти (50 лева), сандали и чехли (70 лева), симпатичен рипсен потник (36 лева), жакардова плажна кърпа (50 лева) и дори пазарска мрежа (26 лева), в която да съберете всичко изброено и останалите плажни реквизити (слънцезащита от Standard Procedure и книга от Boyscout Book Club, разбира се).

Цялата колекция на Zara и Standard Procedure е тук.