Пънк преди всичко и във Fred Perry

Harrington яке Art Comes First x Fred Perry, €300

Harrington яке Art Comes First x Fred Perry, €300

Дизайнерите на Art Comes First дълбаят в английските субкултури като ненормални и рано или късно така или иначе щяха да стигнат и до Fred Perry. Последната мини колекция на джентълмените преоткрива класическите модели на английската марка през погледа на британската шивашка традиция и пънк култура и с ясната идея, че няма нищо ново под слънцето – пичовете изучават какво се е случило преди тях, за да се вдъхновят за бъдещето и да опишат целия процес с приличното определение 360-градусов кръг на креативност. Резултатите никак не са лоши. Най-доброто (и скъпо) яке в колаборацията (€300) го играе хибрид, който съчетава основата на класическия Harrington с оребрени ластици и джобове с капаци с ръкавите на така наречено track яке от леко трико. Джобът с цип и кожена дръпка върху единия ръкав и дебелата зелена нашивка върху другия го различават от обикновените Harrington-и и симулират епулетите от войнишките униформи.

Спортно яке Art Comes First x Fred Perry, €170

Спортно яке Art Comes First x Fred Perry, €170

Спортното яке (€170) също е хибрид със своето основно тяло на класическото Fred Perry track яке от трико, ръкави от Harrington и яка от бомбър.

Полоишърт Art Comes First х Fred Perry, €115

Полошърт Art Comes First х Fred Perry, €115

полошърт (€115) с текстурирана яка се различава от класическите модели на английската марка по правия силует и големия етикет на Art Comes First точно под логото с лавровия венец.

Шапка Art Comes First x Fred Perry, €100

Шапка Art Comes First x Fred Perry, €100

Убийствена федора (€100), произведена в Англия от Christy’s – скромна фирма с 243-годишна история. Мека материя от вълнец филц, черна рипсена лента с цигаре и златна безопасна игла с името на марката и основната идея на Sam и Shak за пънкарско шиене. Екстра!

Колекцията на Art Comes First и Fred Perry може да бъда поръчана онлайн тук.