Demobaza има колекция за Дюн (филма, не хотела)

Тихо, кротко и почти без много шум, Demobaza пуска капсулна колекция за мъже и жени, които е и официален мърчъндайз за сай-фай хита Дюн.

Последното не е никаква изненада за всеки, който следи дългогодишната филмова кариера на българската марка. Не работим за първи път с голяма филмова продукция. Milla Jovovich носи наш костюм във филма и в плаката на Заразно зло: Финалът (2016), работили сме Игрите на глада, двете части на Черната пантера (втората предстои да излезе), различни Netflix продукции, Стар Трек: Дискавъри за CBS, един от героите на Meждузвездни войни (Enfys Nest) също е с наши обувки в холивудския музей на киното.

И още много други. Sony Entertainment ни поканиха да работим по специална колекция за Мъже в черно 4: Глобална заплаха (2019). Били сме и във Валериан и градът на хилядите планети, а сега работим за още един проект на Netflix и друг за Warner Bros, за който не можем да споделим нито дума. Предвид утилитарната и постапокалиптична естетика на марката, съвсем нормално е да се чувстват съвсем на място и сред пустинните дюни и анус-червеи в първата част на Дюн, за която работят покрай още познати от други продукции и директния контакт с продуцентите от Legendary.

Самата капсулна колекция съдържа 18 различни модела – асиметрични шалове, панталони, бодита, ръкавици, маски, рамене, качулки и жилетки, произведени от изцяло естествени материи в пустинни нюанси на сиво, жълто, бледо оранжево и други и опаковани в кутии от рециклиран картон и хартия. Цялостната естетика продължава силуета на Demobaza от последните сезони и изглежда като идеално допълнение за всеки фен на марката, почитател на филма или човек с по-алтернативно отношение към ежедневната униформа.

Досега сме я виждали само в една крайно противоречива снимка на Grimes в Instagram. Дали ще се появи върху финото тяло на Zendaya или в гардероба на Timothée Chalamet е въпрос, на който няма как да отговорим.

Колекцията Dune x Demobaza е онлайн тук.