Пет години Sound in Picture с четирима артисти от каталога

Досега приятелчетата от Sound in Picture са организирали множество лекции, базари и изложби. Отскоро правят и тематичен подкаст с различни артисти и предприемачи като A.Fruit от Барселона и Ангел Симитчиев от Amek. Петата годишнина на платформата (или лейбъла, или списанието – бел.ред.) за креативен секс между музикални и визуални артисти обаче задължава да бъде отбелязана с качествен банкет в компанията на едни от най-талантливите имена, с които са издавали.

Първото изцяло музикално събитие на Sound in Picture демонстрира амбициите на платформата с предимно авторска продукция и парчета от други артисти, които предстоят или са вече издадени от нея през годините. Кой свири довечера:

Австрийският продуцент Pharma набира сериозна популярност през последното десетилетие и успява да се наложи на дълбоката дъбстеп и електронна сцена с издания за лейбъли като Rarefied, Locus Sound и Foundation Audio. Връзката му със Sound in Picture е издаденото съвсем скоро негово EP, придружено от визуална история на фотографката Clàudia Serraïma.

Иван Шопов е човекът с многото превъплъщения – има над 250 издания, сред които редица солови и съвместни албуми, композира музика за съвременни танцови и театрални спектактли, работи по проекти за късометражни филми, интерактивни и арт инсталации, пердаши като диджей на редовна база, действа и като звуков инженер, но не казва откъде има толкова време и сериозна дисциплина, за което евала. Sound in Picture издава колаборативния му албум с Valance Drakes – A Picture in Motion Through Eternity от 2022.

Horhe е последното ново попълнение с предстоящо EP за Sound in Picture, което ще се включи с авторска музика и диджериду на живо. Повече хора го познават у нас го познат като част от групите Оратница, Тъпани и Гайди и Тригайда, но от няколко години насам се реализира и самостоятелно. С австралийския инструмент се запознава преди повече от петнайсет години и е самоук. В началото на 2020 започва да го съчетава с електронни стилове като дъбстеп и дръм енд бейс. Процесът ми е основан на импровизация, въпреки че понякога сънувам определени музикални форми и се опитвам да ги интегрирам в музиката си.

Освен основател и двигател на Sound in Picture, Явор Зографски е преподавател в музикалната академия Sound Ninja и доста продуктивен продуцент под името Smyah – три EP-та, два албума (и един предстоящ в края на април) и тонове неиздавани парчета, част от които със сигурност ще влезе им в сета му тази вечер, наред с другите артисти от лейбъла.

Партито за рождения ден на Sound in Picture е тази вечер, 31 март, след 23:00 в Купе (ул. Славянска 8) срещу 15 лева преди и 20 лева след полунощ. Повече подробности за тържеството има тук.