Black Country, New Road пускат концертен филм с нова музика

Black Country, New Road © Holly Whitaker

Когато фронтменът Isaac Wood напуска дни преди излизането на феноменалния албум Ants From Up There, набиращата скорост (вече) шесторка Black Country, New Road е поставена пред дилемата дали да продължи напред или да изпусне момента и да остане в небитието на големите надежди. Wood си тръгва на приятелски начала, за да се погрижи за нестабилното си психично здраве, а групата му оставя вратата отворена и решава да не изпълнява песните от двата си албума от уважение към него.

Няколко седмици след излизането на албума, BC,NR се мобилизират да направят нови песни за летните си концерти и фестивални участия и разцепват успешно Primavera, Green Man и Fuji Rock, преди да се отправят на американско турне с добрите си приятели Black Midi под хитрото име Black Midi, New Road. Въпреки че са приети добре от феновете, бандата не иска да записва нов албум с песни, създадени да бъдат свирени на живо, затова решава да направи концертен филм с изцяло нов материал в края на годината.

Live at Bush Hall е хроника на три поредни концерта в Лондон миналия декември. Всека от вечеринките е аматьорско драматично представление с отделна визуална тема и сценография, вдъхновени от училищни пиеси, пасторални пейзажи и фиктивна призрачна пицария на име I Ain’t Alfredo No Ghosts. Режисираният от Greg Barnes и миксиран от John Parish филм включва осем песни, написани от Tyler Hyde (бас, вокали), May Kershaw (пиано, вокали), Georgia Ellery (цигулка, вокали), Lewis Evans (саксофон, вокали), Luke Mark (китара) и Charlie Wayne (барабани).

Общността от фенове и приятели помага с играждането на сцените и записите на концертите с телефони и камери, за да превърне концертния филм на BC,NR в триумфален колаж от различни визуални стилове и перспективи. Ако ще е филм, да е личен.

Black Country, New Road © Holly Whitaker

Live at Bush Hall (Ninja Tune) излиза на компактдиск и (вероятно) в стрийминг платформите на 23 март.